Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problemy z DVD LG 4162B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problemy-dvd-lg-4162b-42875/)

paffik 15.11.2004 20:47

problemy z DVD LG 4162B

witam:)

posiadam wspomniany w tytule naped dvd i dzieja sie znim nastepujace rzeczy:
kumpel wypalil mi na swojej wypalarce LG (jakis starszy model pali "+" i "-" x4) pare plyt dvd+r i czesc z tych plyt dziala normalnie a czesc po wlozeniu widac zawartosc ale zawartosc nie dziala

dzieje sie tak zarowno pod winXP jak i win98

podobna sytuacje z tymi plytkami ma inny znajomy posiadajacy jakis stary dvd firmy LG (nie podam modelu bo nie znam wiem tylko ze ma z 2 lata na pewno), jednak jemu nie dzialaja inne plyty z tej felernej serii, czyli te co mi chodz to mi niekoniecznie i na odwrot te co chodza jemu to mi niekoniecznie

co moze byc powodem tego problemu i jaki jest lekarstwo??

z gory dziekuje za pomoc:)

comptom 16.11.2004 12:39

starsze odtwarzacze DVD firmy LG nie czytają plusów
jak nagrywając niechcący np. na Liteonie zmienisz bitseting i nagrasz DVD+R jako DVD-ROM (tu ) to na tym LG będzie się czytać

rozwiązania widzę dwa:
- na LG nagrywać na "minusach"
- na Liteonie - DVD-ROM

pozdr

paffik 16.11.2004 19:58

to jest stary odtwarzacz??

kupilem go w lipcu :ysz:

czesc z tych dvd+r czyt a czesc nie:( No co za bubel!!

comptom 17.11.2004 10:14

Cytat:

Napisany przez paffik
witam:)
.......podobna sytuacje z tymi plytkami ma inny znajomy posiadajacy jakis stary dvd firmy LG (nie podam modelu bo nie znam wiem tylko ze ma z 2 lata na pewno), jednak jemu nie dzialaja inne plyty z tej felernej serii, czyli te co mi chodz to mi niekoniecznie i na odwrot te co chodza jemu to mi niekoniecznie....:)

tak kolega napisał :\

i jeszcze sprawa płytek - jakie?

pozdr

paffik 17.11.2004 10:27

hyh płyty byly mediastore dvd+r (te niebieskie) i bluepop dvd+r (tez niebieskie). mowie o kolorze gornej warstwy po ktorej mozna pisac

jednak czlowiek ktory mi to wypalal spalil juz wiele tych plyt i nie narzeka, fakt ze uzywal ich tylko u siebie

co do tego starego LG mojego kumpla nie bylo wielkich oczekiwan ze cokolwiek przeczyta.

jednak moj DVD LG 4162B zostal kupiony w lipcu czyli juz w epoce wypalania dvd i wyglada na wyprodukowany w czerwcu wiec chyba powinien co nie??

co o tym myslicie koledzy??

tengu 17.11.2004 10:36

eee.... blupop...... jakoś nie mam zaufania do tych płytek, szczególnie nowych (NANYA) ..... nagrałem 2. Na obu poważne błędy. Jedną czyta Litek, DVD-Rom LG, Belwood, Yamada. Drugą czyta tylko nagrywarka :)

VIZZARD 17.11.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez paffik
hyh płyty byly mediastore dvd+r (te niebieskie) i bluepop dvd+r (tez niebieskie). mowie o kolorze gornej warstwy po ktorej mozna pisac

Widzę, że kolega na podstawkach nagrywa :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58.