![]() |
zabili go i uciekł - liteon
Moj liteon ltr48125s jakis czas temu przestal czytac i nagrywac plyty (po wlozeniu nosnika jakby probowal czytac po czym stop i nie widzi zadnej plyty) widzi ja bios i winda ale nie chce dzialac. Po jakims tygodniu zmagan :klnie: zainstalowalem inny pozyczony naped ktory zachowywal sie tak samo , potem zainstalowalem kprobe`a juz znowu z liteon`em i -cud- po uruchomieniu kprobe`a przeprowadzil test ; litek ozyl.W miedzy czasie przeinstalowalem system.Teraz problem wrocil (( najpierw system wieszal sie przy kopiowaniu np. filmu na dysk albo wyskakiwal mu czas 78 min , wieszal sie tez przy nagrywaniu po czym zbuntowal sie na dobre i zachowuje sie tak samo jak wczesniej.Zainstalowalem nowe aspi i nic podpialem go na slave`ie z dyskiem to nie widzial go nawet bios wlozylem inna nagryware(Ricoch MP cos tam) to samo
;system to win xp ,zasilacz no name 300watt, plyta ecs k7vza, geforce 2, liteon ltr48125s, modem usb, sb live (nagrywarke mam od okolo 1,5 roku i nigdy nie bylo problemow) aha napiecia sprawdzalem, wszystko w normie |
hmm..
może tak byś sprawdził tą nagrywarkę w innym kompie? bo teraz nie wiadomo czy to wina kompa czy nagrywarki. zainstaluj sterowniki do IDE, sprawdż też taśmę IDE. |
sprawdze ale wydaje mi sie ze jedznak bedzie chodzic bo ten Ricoch dzialal na innym kompie zanim go podpiolem i dziala tez teraz a objawy byly te same
ale sprawdze rowniez litka natomiast jesli to nie jest problem hardwear`u to czy masz jakis pomysl na diagnoze??(sterowniki IDE juz zainstalowalem i nic) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |