![]() |
ok tx:)
W miedzyczasie znalazlem jak uaktywnic to recznie, wszystko jest ok, tylko niech mi ktos podpowie co oznacza skrot na klawerach STRG ?:) Znalezione w sieci: "1 Go to registry *then to hkey current user\software\vob\cd wizard\8.0\copy *then go to DvdAltoutput and set this to true. 2 in the same page go to powertools set it also on true. Okay thats that Now start Ic8 The first page you see is a right and left go to the dvd tab in the bottom Go to advanced settings . Do Strg+shift+f12 okay you now you have an extra tab of powertools its in the same tab where you can find subs ectect. Here you can change your settings (powertools)" |
Cytat:
na odwrót - zaznacza się to czego ma nie być (ale to sie tyczy tylko okienek z opcjami ogólnymi dla wszystkich języków), w CustomizeResize - jest na odwrót :) przejrzyj dokłanie mój opis. |
"Zaptaszylem" jak napisales Robs, sam film , plus pl sub. i dzwiek eng- i zrobil bo zrobil swoje pliki obrazu (fatalnie bo wolalem voby dla podgladu), wrzucilem to na plytke i -- jakosc ok, ale bez dzwieku i napisow...:), nie czaje- zaznacza sie przeciez to co sie chce miec a nie na odwrot?
pozdro Ig. |
Cytat:
|
'Copy Method' ustawiasz na 'Customized Resize", a dalej "zaptaszasz" co Cię interesuje.
|
zapytanie
Panowie mam pytanko od wczoraj zaczełem sie bawić instant copy 8 i wszystko cacy ale mam pytanko jak zostawic menu płyty i sam film bez dodatków
|
Cytat:
Przy pomocy tego programiku po paru próbach tak ustawisz IC, że robi tip-top na płytkę. :spoko: |
Cytat:
do ściągnięcia IC8RegSettingEditor - http://www.nrg.to/robs/soft/icrse.zip |
No tak, tego posta z którego wziołeś informację jak pozmieniać wpis w rejestrze, czytałem. Jak sobie przypominam do chyba Soundtrax zameiscił go na www.divx.howto.pl
Nie miałem okazji tego spróbować bo nie miałem takiej potrzeby, ale gdybyś napisał krok po kroku jak dokładnie to zrobiłeś to przydałoby się to nie tylko mnie. Czekamy. |
Wiec robilem wszystko zgodnie z instrukcja Soundtrax-a ktory zamiescil ta wypowiedz na forum divx.howto.pl .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ The hiddensettings in IC8 are now called powertoys . You can do the same with it ,as with they hs143 from the madguy. Also you can set the output files to vobs in a VIDEO_TS map if you want. So you dont have to do pdifiles anymore. You must update IC8 to the latest . Change two things in the registry. 1 Go to registry *then to hkey current user\software\vob\cd wizard\8.0\copy *then go to DvdAltoutput and set this to true. 2 in the same page go to powertools set it also on true. Okay thats that Now start Ic8 The first page you see is a right and left go to the dvd tab in the bottom Go to advanced settings . Do Strg+shift+f12 okay you now you have an extra tab of powertools its in the same tab where you can find subs ectect. Here you can change your settings (powertools) If your ready to do your movie Select in the right tab harddrive(where you put your dvd to) ,right click you see 2 things select destinationmap . The output is know set for ifo's bups and vobs . make a video_ts output map and store your files there Thats all Hope it helpful for you ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nastepnie dokladnie pod tym samym adresem w rejkestrze co wyrzej znajduje sie wpis DVD5DestSize .... i wlasnie tam zmienilem sobie wartosc na ta co chce i wszysto dziala ... Wiem ze to troche dziwne bo wlasnie Hiden setings powinien to zrobic ale u mnie on nie dzialal .. |
Cytat:
|
oki juz wszystko dziala ...
taka uwaga tylko ze dopiero po bezposrednim zmodyfikowaniu rejestru ruszylo poprawnie ;] Aha co do jakosci to zgadzam sie IC8 jest dla mnie The BEST !!! uzywam go juz ponad rok i dalej go lubie ;] .. a patrzac na kolejne publikowane testy wypada bardzo dobrze !! |
Cytat:
|
No i ..... po zainstalowaniu tego update-u ... wszystko dziala pieknie !!! :)
Wlasnie skonczylo kompresowac filmik ... wszystko tak jak chcialem ... Ale ... mam teraz jeszce kilka pytan ... a) jak powiekszyc plik wyjsciowy , poniewaz InstantCopySettings nie radzi sobie z ta wersja ( moze jest jakis inny programik do tego ) b) wiem ze mozna dostac sie w tej wersji do jakis ukrytych opcji .. gdzies to czytalem na jakims forum ale za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac ... ( moze znacie jakies linki ) jezeli znalbys odp. na ktores z tych pytan daj znac ... z gory dzieki Jeszcze raz dzieki za pomoc z tym linkiem ... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42. |