Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Dysk twardy mi "piszczy" (https://forum.cdrinfo.pl/f101/dysk-twardy-mi-piszczy-43008/)

icemac 19.11.2004 12:17

a moze piszczy bo mu cienko :>

Air 19.11.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez Salat3
A tak wogóle to ostanio mam pecha do sprzętu komputerowego. Dysk mi zaczął piszczeć, DVD-ROM brzęczy, monitor się spalił. Normalnie jakieś fatum czy cuś takiego.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
Ja się zmywam bo mi dziewczyna marudzi żebym jej oddał monitor :smutny:
Pozdrawiam

Chyba jakiegoś Poltergeista masz w domu :D

Salat3 18.11.2004 18:15

A tak wogóle to ostanio mam pecha do sprzętu komputerowego. Dysk mi zaczął piszczeć, DVD-ROM brzęczy, monitor się spalił. Normalnie jakieś fatum czy cuś takiego.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
Ja się zmywam bo mi dziewczyna marudzi żebym jej oddał monitor :smutny:
Pozdrawiam

Patrixs 18.11.2004 17:54

Albo go dobij i dostaniesz nowy :).
Kiedyś kolega miał dysk z bad sectorem (za mało było żeby wymienili z tego powodu) więc odłączył go od kompa, owiną ręcznikiem i rzucił o ziemie, z zewnątrz nie było widać uszkodzeń, ale były podstawy żeby wynienili na nowy... nie działał. :)
To że raz się udało to nie znaczy że znowu się uda taka akcja, więc nie próbujcie tego w domu, a jak już coś to na własne ryzyko.:)
Pozdro

Ormianin 18.11.2004 16:38

Cytat:

Napisany przez Salat3
Mam takie pytanko.
Czy "piszczenie" dysku jest podstawą do oddania go do serwisu? Niby dysk pracuje prawidłowo, zapisuje i odczytuje dane bez problemu, ale boje się, że w końcu odmówi posłuszeństwa i utrace ważne dane, a mam go jeszcze na gwarancji. Jest to dysk WD Caviar 40GB, 7200, ATA/100 (WD400JB). Może też ktoś miał takie same problemy z tym dyskiem lub z innym? Przez rok pracował prawidłowo, cichutko, a teraz te piszczenie (ciche, w krótkich odstępach czasu, jakby o coś obcierał).
Będe bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

Ano ja mam taki dysk i tez mi sie przytrafia i nie wiem co mam zrobic, pytalem juz jakis fachmenow ktorzy uznali ten efekt za synchronizacje temperaturowa glowicy i talerzy, pisk jest metaliczny i tez czuje sie zle przy tym dysku, gdybym wiedzial nie kupowal bym WD teraz to najglosniejszy dysk jaki mialem

adixo 18.11.2004 16:17

Bierz azymut na serwis 8 )

Berion 18.11.2004 16:05

Muszę powiedziec, że mój też piszczy i to od ~dwóch lat. Narazie jeszcze zadnych danych nie straciłem, ale przyznam, że jest to conajmniej niepokojące.

mr_spock 18.11.2004 14:42

Nie zaszkodzi oddac, najwyzej zedra z ciebie kilka zl za bezpodstawna reklamacje, a mozesz uratowac dane i sprzet

Pawel_k 18.11.2004 14:23

niech ci go serwis sprawdzi :)

Arnold 18.11.2004 14:13

Kiedyś miałem dysk który co jakiś czas wydawał krótkie piski i nie wpływało to na jego prace, ale jeżeli twój jest na gwarancji to go zanieś możliwe że łożyska coś chcą ci powiedzieć

Salat3 18.11.2004 13:56

Dysk twardy mi "piszczy"

Mam takie pytanko.
Czy "piszczenie" dysku jest podstawą do oddania go do serwisu? Niby dysk pracuje prawidłowo, zapisuje i odczytuje dane bez problemu, ale boje się, że w końcu odmówi posłuszeństwa i utrace ważne dane, a mam go jeszcze na gwarancji. Jest to dysk WD Caviar 40GB, 7200, ATA/100 (WD400JB). Może też ktoś miał takie same problemy z tym dyskiem lub z innym? Przez rok pracował prawidłowo, cichutko, a teraz te piszczenie (ciche, w krótkich odstępach czasu, jakby o coś obcierał).
Będe bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:46.