![]() |
Problem z logowaniem i pulpitem w XP Pro SP2
Witam.
Mam winzgroze XP Pro z odatkiem SP2 i mam taki problem, że jak włącze komputer i zniknie już tekst zaprszamy to pokazuje się sama tapeta i nic więcej, nie działa nawet prawy przycisk myszki. Wszystko wraca do normy jak nacisnę CTRL+ALT+DELETE i wybiorę wyloguj, a nastepnie po ponownym zalogowaniu jest wszystko OK. I to tak przy każdym uruchomieniu kompa. Robiłem przywracanie systemu, ale nie pomogło. Format C, nie wchodzi w rachubę :nie: Jaka może być przyczyna tego? :help: P.S. Właśnie robię pełne skanowanie Ad-Aware :D |
Mam to samo, ale CTRL+ALT+DELETE niestety nie działa :buu: . Własnie u mnie leci Format C: a pisze z kompa siostry ;)
Pozdro |
A więc sjanowanie Ad-Aware wskazało kilka plików ale usunęło.
Wiem chyba po czyjej stronie leży wina: program StyleXP. Usunąłem go i wywaliłem jeszcze wpisy w rejestrze. Po tym jak zmienmiłem boot screen zaczęło mi się tak robić. Potrzebuję nie modyfikowany plik: ntoskrnl Znajduje sie one w WINDOWS>System32 :taktak: Może mi go ktoś podesłać na bartek.sz@gmail.com? Lub niech go doda jako załącznik pod postem :D |
polecilalo na poczte :papa:
|
Cytat:
Zaraz sprawdzę czy będzie dobrze. Jeżeli nie były zmieniane pliki boot screen będzie działać (chyba) :D |
Cytat:
Eee, wystarczy trojanka hkcmd.exe wywalić... |
Tylko ja wiem dlaaczego już mi się nie włączało ;)
Moja wina, moja wina ;) (za duża zabawy :P) |
wysylam Ci jeszcze raz bo nie wiem dlaczego ale dostalem zwrot .
|
jezeli ma wiecej niz 10 mb to nie dojdzie
|
ma znacznie mnej
|
Już jest niepotrzebny :nie:
Zrobiłem foramt C: :smutny: Teraz instaluje wszystkie programy od nowa :D |
a ja mam inny dziwny problem: :| nie moge wklejać na pulpit plików za pomoca skrutu ctrl+v :buu: dlaczemu :mruga:??
PS Wydaje mi się, ze to nastąpiło po zainstalowaniu SP2... |
Cytat:
Wydaje mi się, że z SP1 proacował stabilniej i nie było, żadnych błędow. A po zainstalowaniu SP2, były błędy programów. Zostaje przy Sp1 :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |