![]() |
Samsung TS-H552B VS LiteOn SOHW-1633S
Dzien dobry...
Mam mały problem, z nagrywareczkami DVD. Stycznosc moja z tym sprzetem jest znikoma :( Wacham sie przed zakupem LiteOn SOHW-1633S a Samsung TS-H552B. Ostatnio Szajsung dostal "medal" za ta nagrywareczke, a LiteOn to.... Ceny sa niemal identyczne. Testy nimniejszych nagrywarek (nic mi to za bardzo nei wyjasnia, gdzy jak wczesnije pisalem DVD nie znam) Samsung TS-H552B Lite-On SOHW-1633S A moze szukam w zlym kierunku ? (zle modele, inni poducenci) |
Cytat:
W Chipie? :> |
te medale za.... => :spie:
Chodzi mi o wybor miedzy tymi dwoma modelami nagrywarek, lb moze cos innego (testy pokazuja ze maja plusy jak i minusy) ale co takiego liczy sie w DVD. na co trzeba zwrocic uwage a na co mozemy przymruzyc oko. |
Cytat:
Skup się na: Pioneer 108 Nec 3500A Liteon 1633 TDK 1616N :mruga: Na forum jest pełno opinii na temat tych nagrywarek :czytaj: |
jeżeli chodzi o modele samsunga to nie przepadam za nimi.
Ale ten ts-h552b cos im sie udał (dziwne)? |
Udał im się, a który to test dowodzi??? Czytam testy tego szajsu od lat i nic dobrego o tym sprzecie nie mogę powiedzieć. To jest chyba najgorsza firma która produkuje napędy optyczne. Test tez pokazuje że jest to poj.....
|
Jeżeli chodzi o tego Samsunga to ostatnio spotkałem się z zabawną (?) sytuacją gdy stałem w kolejce w Vobisie :>
Przede mną stał facio i prowadził rozmowe ze sprzedawcą... Facet: "Szukam dobrej nagrywarki DVD bo na tej co teraz mam nie mogę nagrywać poprawnie nagrać płytek bo mi stacjonarka nie czyta" Vobis: "A jaki ma pan odtwarzacz DVD?" F: "LG!" V: "To już wszystko wiadomo - LG to złom i nie czyta filmów DVD nagranych na Liteonie" F: "To czemu tak jest?" V: "Liteony nie mają korekcji błędów" LOL F: "To proszę taką która ma korekcję i będzie współpracować z LG" V: "Mogę panu zaproponować Samsunga. Rewelacyjna nagrywarka. Zajęła 1 miejsca w rankingu Chipa, Komputer Swiata i jeszcze bodajże PC World" F: "Dobrze to ja wezmę" :O |
Cytat:
|
Cytat:
bo jakos nie bardzo wiem o co ci chodzi - chodzi ci ze ludzie sa tak beznadziejni ze kupuja zlom ktory im poleci sprzedawca :) czy masz jakies inne pomysly ??? |
Sam juz nie wiem...
Jak przegladam te testy (sporo jest "+" jak i "-") Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55. |