![]() |
Co ciekawe w windows comanderze wszystko chodzi jak nalezy - nie ma zwisow -jak zasugerowal przedmowca.
I wlasnie chyba sie przezuce na comandera.... |
Więc zacznij używać najlepszego filemanagera pod słońcem -> Windows Commandera
Pozdrawiam |
ale przeciez sa wresje ie6 zarowno dla 2000/xp jak i 9x/ me
|
Explorer mi sie wiesza przy kasowaniu plik[4]Ó[/4]w..
Cytat:
IE 6 tworzony byl z mysla o systemach 2000/XP, wiec jesli probujesz uzywac go na czyms innym to na wlasna odpowiedzialnosc... i powtarza sie, ktos cos zrobil z niewiedzy a potem jeczy ze badziewne |
Cytat:
|
Proponuję na wszelki wypadek zadbać o rejestr. To zawsze szybsze niż reinstalacja systemu. Polecam użycie RegCeanera (załacznik) i jego opcję czyszczenia automatycznego. Tam jest więcej przydatnych funkcji (wpisy autostartu, instalacje) - popróbujcie. No a później, po czyszczeniu przejdźcie do trybu dosowego i wydajcie dwa poleceinia: scanreg /opt oraz scanreg /fix (pierwsze optymalizuje rejestr drugie usuwa śmieci i przebudowuje rejestr (sprawdźcie wielkość System.dat przed i po operacjach - czasem są widoczne róźnice).
|
Wlasnie mysle nad przywroceniem IE 5.5 bo wtedy tego nie mialem o ile pamietam. Albo poczekac na jakiegos update'a do IE 6. Czas pokaze...
|
Też to miałem a winnym tego okazał się badziewny Internet Explorer 6.0. Gdy wróciłem do IE 5.5 wszystko wróciło do normy.
|
ok dobra najpierw odpowiem a za dzien dwa przeniose na offtopic ok?
co do znikania ikonek to fakt znikaja tylko ikonki a progsy dzialaja w tle przed ich znikaniem chroni taki maly programik ktorego niestety teraz nie pamioetam ale poszukam a co do windy to zerknij na windows.online.pl |
U mnie na windozie ME też tak sie robi przy próbie usunięcia z kosza za***istego pliku typu :obrazy płyt,i inne duże pliki.Trza to przeczekać albo odswiezyc .
|
Cytat:
1. dobra i inteligentna administracja 2. świezosc systemu ! (nowe pache itd. szczegolnie 2000/XP) klucze do sukcesu :) od dzisiaj plików sie pisze plik[4]U[/4]w ... |
nie jest potrzebna reinstalacja systemu, tylko dbanie o niego usuwanie zbednego oprogramowania, uzywanie jak najmniejszej ilosci programow dzialajacych w tle, czyszczenie rejestru, itd. :)
|
Mam ten sam problem co ty w windowsie 98. Ja ma C1066, 256mb, HDD 40 7200rpm. To sie tyczy tylko windows98 i nie ma zadnego znaczenia jaki masz sprzet albo pamiec. U mnie to znika po reinstalacji windowsa. To moze miec powod w rozrastaniu sie windowsa w miare czasu. Najlepsza na to jest reinstalka systemu.
|
Ten topic mial byc na "offtopic".Cos mi sie stronki pomieszaly...
Co do kasowania to caly czas usuwam z sziftem,ale z tym wolnym miejscem to chyba nie o to chodzi bo na jednej partycji mam 2 gb wolnego. Problem tkwi chyba miedzy windowsem a sprzetem.Ciagle wydaje mi sie ze cos mam z pamiecia (2x128) albo rzeczywiscie mam burdel na dysku , chociarz niedawno defragmentowalem |
jesli chodzi o znikanie ikon z paska zadan tzn tego gdzie sa programy pracujace w tle , to znikaja TYLKO ikony, a programy nadal dzialaja, tak uroda WINDY ( nie zawsze , nie u wszystkich ). Co do plikow to dzieje sie tak, gdy masz zapchany dysk lub nie zdefragmentowany, najlepiej kasowac wieksze ilosci plikow bez przenoszenia do kosza ( tzn. z przycisnietym shiftem )
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:28. |