Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG GCE-8160b (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-gce-8160b-4318/)

ADAMUS 04.11.2001 19:56

uuuuuuupppppppppsssssssss.... sorki..... się mi się nacisneło się :(

ADAMUS 04.11.2001 19:53

hhhhhhmmmmmmmmmmmm........... zastanówmy się..... z reguły nie polecam niczego............. natomiast kwestia LG mnie troszeczkę niepokoi a zwłaszcza teksty "kupiłem ją kilka dni temu i jestem zadowolony", "mam ją od miesiąca i jeszcze działa" poczekamy.......zobaczymy ........nie byłbym taki pewien........trwa już "wojna" jak pewnie zauważyłeś pomiędzy klanem TEAC-owców i LG-kowców, nagrywam na obu tych nagrywarkach jestem z obu zadowolony wszyscy mają rację jedni więcej inni mniej ale nie ważne....... twoje pytanie czy warto? osobiście nie odpowiem na nie jak się "przejedziesz" będziesz miał pretensje ;-) ale TEAC wydaje się być rozsądniejszym zakupem dla Twoich wymagań i potrzeb ......

pozdr.

ADAMUS 04.11.2001 19:52

hhhhhhmmmmmmmmmmmm........... zastanówmy się..... z reguły nie polecam niczego............. natomiast kwestia LG mnie troszeczkę niepokoi a zwłaszcza teksty "kupiłem ją kilka dni temu i jestem zadowolony", "mam ją od miesiąca i jeszcze działa" poczekamy.......zobaczymy ........nie byłbym taki pewien........trwa już "wojna" jak pewnie zauważyłeś pomiędzy klanem TEAC-owców i LG-kowców, nagrywam na obu tych nagrywarkach jestem z obu zadowolony wszyscy mają rację jedni więcej inni mniej ale nie ważne....... twoje pytanie czy warto? osobiście nie odpowiem na nie jak się "przejedziesz" będziesz miał pretensje ;-) ale TEAC wydaje się być rozsądniejszym zakupem dla Twoich wymagań i potrzeb ......

pozdr.

szalony maniek 03.11.2001 15:48

popieram kolegow mam od miesiaca i jestem narazie zadowolony(wczesniej mialem teac)mi bardzo zalezalo na walcowaniu sf2 i radzi sobie z tym super,jak narzie jest ok a wypalilem juz duzo plytek,a co do wczesniejszego posta to mi dziala ok po nero 55.35 i nowsze pozdrawiam........i oczywiscie clonki od 3.0.51

MnemonicK 03.11.2001 03:34

Warto, warto. Ja mam ja od miesiaca.Testowalem rozne plytki. Spalilem w sumie dwie plytki (z 50 szt.) Pierwsza na wlasne zyczenie.A druga nagrywalem i pradu mi zabraklo w chacie.Musze dodac ze uzywam plytek najnizszej jakosci czyli jakis syf w stylu Esperanza 700. Plytka nagrywa sie w okolo 5 min.Ponadto robilem rozne testy, np. podczas nagrywania wlaczalem benchamarki, gry itp. mam Atlona 1.4 256RAM na windowsie XP i bufor spadal najnizej do 50% podczas takich manewrow. Naprawde polecam.Coprawda zastanawialem sie nad Samsungiem (prawie ta sama cena) ale podobno 20% plyt z tego jest do odrzutu..... pOlecam LG zdecydowanie.

woitas 03.11.2001 03:08

Cytat:

SitekP (28-10-2001 17:30):
Posiadam ją od miesiąca i jest mi dobrze ;-)
Moim zdaniem ma jednak dwie wady:
1. Mocno zniszczonych płytek na LG nie przegrasz
2. Nie można sprawdzić (w Feurio, CD Speed) max. wielkość płytki do overburningu bo taki teści zawsze kończy się niepowodzeniem.
Pozatym nie widzę wad, nie śpieszył bym się z uaktualnieniem firmware do 1.02
kto wie czy LG nie poszło w ślady Plextora w zakresie SF2.
Wlasnie. Zreszta sam zastanawiam sie nad przejsciem na tego LG (aktualnie mam Teac W516EB). Wpienia mnie w niej, ze nie ptrafi przegrac SD 2, a Lg to zrobi.

SitekP 28.10.2001 18:30

Posiadam ją od miesiąca i jest mi dobrze ;-)
Moim zdaniem ma jednak dwie wady:
1. Mocno zniszczonych płytek na LG nie przegrasz
2. Nie można sprawdzić (w Feurio, CD Speed) max. wielkość płytki do overburningu bo taki teści zawsze kończy się niepowodzeniem.
Pozatym nie widzę wad, nie śpieszył bym się z uaktualnieniem firmware do 1.02
kto wie czy LG nie poszło w ślady Plextora w zakresie SF2.

Ciasny_Baniak 28.10.2001 17:04

właśnie 7 dni temu stałem sie szcześliwym posuiadaczem 8160b. Cały czas am z nią problemy. (pisze o tym na forum w temacie małe problemy z LG8160. pod sam koniec) Ale wydaje mi sie że nie jeste to wina samej nagrywarki. a coś z moim sprzetem. Ale z tego co wypaliłem do tej pory na niej jestem zadowolony. i kupił bym ją jeszcze raz. wszczególnie że za tą cenę(450) jest wyposażona we wszystkie atualnie funcje i "bajery. wiec póki co polecam... (aha- dopiero nero 5.5.5.1 wykrywa ją dopiero w starszych jej nie możźna było znaleźć.

Arek 28.10.2001 14:48

LG GCE-8160b

Czytalem troche postow o tej nagrywarce, szczegolnie watek teac czy lg.
Polecialo troche bluzg w jej strone ale ten bluzgi nie bylo potwierdzone
zadnymi argumentami pomimo to mam mieszane uczucia bo wlasnie
jutro chce sobie taka sprawic. Chcialbym uslyszec opinie tych ktorzy
maja albo mieli ta nagrywarke.
Sam potrzebuje takowa do wypalania sobie filmow na plytkach 700
bo moj hpx2 zewnetrzny tego nie umie i za wolny juz jest;(.
Do tego jakies kopie danych firmowych i od czasu do czasu bede chcial
sobie przegrac jakas gierke od kogos. Nie sa to wiec jakies extremalne
rzeczy, nie interesuje mnie w nagrywarce wyciskanie z niej 800mb
no moze jeszcze chcialbym zgrywac sobie audio na plytke
Warto?
Pozdrawiam
Arti

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:05.