![]() |
Cytat:
a nastepna rzecz to dma czasem pokazuje ze jest wlanczone a niedzial :D |
Cytat:
|
O ja cie - Natychmiast nagryware na master...... , kabel 80 żyłowy..... Ja bym jeszcze ustawił dyski na stałe MA/SL (no chyba że musisz CS) , miałem tak kiedyś ustawione i jak zmieniłem na stałe MA/SL wszystko wyraźnie przyspieszyło
A i sprawdziłbym DMA i zainstalował ASPI dla świętego spokoju |
Nagrywarka podlaczona jest na secondary IDE (cable select). Kabel 40-zylowy. Konfiguracja raczej standardowa: XP1800+ na MSI kt3 ultra, RAM 512MB, grafika ATI 9800PRO (niestety tylko porzyczona :( ), na pierwszym kanale 2 dyki seagate (rowniez cable select).
Sprobuje jeszcze na 80zylowym kablu jak nie to servis i wymieniam na LG albo NEC. |
Cytat:
|
Cytat:
moze jakies sugestie bys napisal a nie tylko serwis :> |
Cytat:
|
jeżeli już wszystkiego próbowałeś
tylko servise dostaniesz nową |
LiteON 1633s zawiesza sie
Witam,
wlasnie kupilem liteon'a 1633s. Niestety nagrywarka zawiesza sie w czasie wypalania. Wyglada to tak ze nero stoi w miejscu (nie jest zawieszone caly czas jest np 33%) a nagrywarka w kolko mruga dioda i nie reaguje na eject. Pomaga dopiero reset kompa. 3 razy probowalem z verbatimami -R 4x, za kazdym razem to samo w roznych momentach wypalania. Nie pomogl update firmwareu, na wszelki wypadek zainstalowalem najnowsze ASPI (w systemie i w nero). DMA jest wlaczone. Nic z tego nie pomoglo. W szkole mamy 3 nagrywarki liteon'a (zwykle CD juz nie pamietam symbolu) i jest z nimi identyczny problem. Czy ktos ma pojecie o co tu moze chodzic i co mozna na to poradzic? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02. |