![]() |
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
witam all
mam problem wielki przy nagrywaniu płyt zawiesza mi sie komp lub restartuje ( nagrywanie dochodi tak np do 10 % i zawieszka) płyty audio nagrywa normalnie straciłem już 10 płyt i nie wiem jakrozwiązać problem |
Cytat:
1. Wgraj ASPI oraz włącz DMA dla nagrywarki... 2. Jeżeli przegrywasz przy pomocy CloneCD to problem tkwi w błednym doborze "słodzików" do Clone'a (z tąd te nagłe restarty) 3. Może zasiłka jest za słaba i nie wyrabia ??? |
korzystam z nero express 5.5.9.9
nagrywarka to 52/32/52 a gdzie te motywy z tymi api i dma to nie wiem jak sie to robi nie wnikałem w to wcześniej bo wypalała jak sie patrzy |
|
no i zrobiłem tak jak mówiłeś mcgywer i pupa zainstalowałem aspi , włączyłem dma , zrestartowałem kompa . i dalej to samo komp sie zawiesza i następnapłyta poszła się....
co robić pomocy . wczoraj jeszcze wszystko było w porządku |
Przed wypaleniem wyłącz wszystkie zamulacze (programy antywirusowe) .
Dobrze jakbyś zrobił defragmętacje dysku . I czy jak robisz symulacje nagrywania to jest tak samo ? |
do wczoraj chodziło ekstra wszycho grało i hulało nie wiem co jest jak narazie to moge nagrać tylko audio cd ( wiec chyba z nagrywarą wszycho gra bo wypala ale tylko to)
ja wypalam reszte to sie wiesza nic nie dało aspi zainstalowanie i włączenie dma |
za stare nero masz kolego zassaj nowsze
|
zrobilem wlasnie reinstala systemu i to samo nie wiem co jest grane
|
Cytat:
Jak masz Nero to srób tak jak Ci pisał wyżej @Sprezyn |
znajdz nowe nero 6.6.0.1
|
Masz zainstalowane sterowniki aspi ?
|
jeszcze może pomóc zmiana biosu nagrywarki
|