![]() |
CD-COPS - kopiowanie ?
jak zrobic kopie np. gry Hugo Wielka Ucieczka zabezpieczonej cd-cops 1.41 ?
|
wypalilem 2 plytki cdr blindwriterem, alcoholem 120 i nic mowi ze to niewlasciwy cd-rom, albo pyta o kod ?
Ponoc dziala to tylko na niektorych płytkach ? |
Witam.
Ja zrobiłem kopię cd-cpos 1.63 Hugo Canoncruise programem alcohol 1.9.2.1705 na profilu cd-cops w włączona analizą dpm-(pomiar wysoki). Gra działa,jeżeli mam w alcoholu załączoną emulację RMPS. Zrobiłem to na Liteon LTR 52327S. Pozdrawiam Giena |
Mam moze banalne pytanie ale na czym wlasciwie polega zalaczenie emulacji RMPS, czy pozalaczeniu tej opcji w programie, mozna wylaczym program Alcohol, czy laduje sie wtedy cos cos powoduje ta emulacje , nie czuje zabardzo tego umolowania ?
Pozdrawiam i z góry dziekuej za informacje ! |
ps. czy ma znaczenie płytaka na ktora sie nagrywac, bo gdzies slyszalem ze ponoc tak, a jezeli tak to jakie plytki sa najlepsze ?
|
Witanko ponowne.
Załączenie emulacji RMPS spowoduje,że nagrana płyta z RMPS bedzie działała,gdyż jest wtedy zrzucona sygnatura płyty(oryginalnej) do obrazu. Oczywiści tak nagrana płyta powinna działać jak oryginał. U mnie tak działa np HugoCC,Hitman 2 Sileny Assassin. Przepraszam za zbyt skomplikowany język ale inaczej nie potrafie wytłumaczyć. Co do płyt to nie mam zdania,gdyż kopie działaja na różnych płytach(np BenQ-cdr52,Verbatim48) Giena |
OK, dzieki serdeczne, niema problemy jezyk jest zrozumialy tylko ciekawilo mnie w jaki sposób ta emulacja jest zalaczona, czy to jest jakis driver dodatkowa uruchamiany w windowsie czy potrzebny jakis dodatkowy programik, np. demaon tools, czy jak w alcoholu zalacza sie opcje emulacji to co wlasciwie on zmienia ze ona dziala skoro sie jego zamyak ?
proprowadze dzis proby i dam znac ! Powodzenia Roman |
nie da się zrobic kopii 1:1 płyty zabezpieczonej Cd-Cops.
Tylko Alcohol 120% z emulacją RMPS |
Wielkie dzieki faktycznie dziala z RMPS
pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim !!!! |
Siemanko.
Salut a na jakim sprzęcie to zrobiłeś(tak z ciekawości)? Tak trzymać. Miłej zabawy. Giena |
Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1213 z najnowszym biosem, hula bezbłędnie !
Pozdriwiam i zycze udanych kopiowan :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52. |