![]() |
wie ktos moze dlaczego podczas wczytywania skrypty avs do CCE [2.67] [avi synth 2.0.8] wyrzuca mi blad -> Framze size 736x56 is not supported. Supported frame size is up to 720x576. Film mam rozmiarow 512x384, ustawilem po obliczeniach LanczosResize(720,720)
AddBorders(0,-72,0,-72) , Help |
i źle ustawiłeś... film ma AR 4:3 więc powinno być LanczosResize(720,576) i bez AddBorders. zmień też wersje AVS na nowszą np. 2.55
|
Ok naprawilem ale w CCE 2.50 encoduje mi do np. 60% [losowo wywala] i nagle znika okienko wczesniej byl blad ze w poprzednich przejsciach byly inne czasy pierwszy raz zacielo sie na 36% pozniej na 60% moze dojdzie do 100 %
PS czemu po zrobieniu napisow w Subtitle Workshop 2.51 zapisuje je jako *stl a DVD Maestro 2.91 wyrzuca blad ze byly tworzone na nowszym sofcie i nie moga byc wczytane : ( |
Cytat:
Cytat:
|
zpaczowalem CCE ale teraz na 3-4 % [ plik mpv ma 858mb] po prostu sie wylacza program :(
|
jeżeli uzwasz CCE [2.67] radziłbym zastosować AviSynth_253.exe problemy powinny zniknąć :spoko:
|
mam CCE 2.5 a avi syntha 2.08 albo 2.53 zalezy ktorego instalne bo probowalem juz roznych kombinacji : ( nadal po pierwszym przejsciu na drugim sie wiesza ;[
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
A mianowicie : miałem ten sam kłopot po jakimś czasie kodowania avi ->mpv CCE znikał i za cholere nie mogłem się z tym uporać ,a najgorsze jest to że owe znikanie nie było systematyczne -raz znikał przy 5% a innym razem przy 98% - krew mnie zalewała, ale troche poszperałem i doszłem do wniosku że jest to wina kodeka. Znalazłem coś takiego (jeżeli masz AMD to całkeim możliwe że ci pomoże) : |
Cytat:
http://www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |