Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   SOHW-1633S - 3 dni i padł (https://forum.cdrinfo.pl/f15/sohw-1633s-3-dni-padl-43240/)

Shider 27.11.2004 00:25

Cytat:

Napisany przez MuzioreQ
Zaraz zaraz jak naped miales 3 dni i padl to idziesz tam gdzie kupiłeś i dostajesz nowy, masz 5 dni na wymiane towaru albo zwrot gotówki !!!

To mi padl po 3ch dniach i juz wymienilem. Czytaj uwaznie posty!!!

barszcz99, u mnie rowniez plyt DVD nie czytal, chociaz puste plyty DVD+R widzial. Pozostaje Ci chyba tylko udac sie do serwisu.

MuzioreQ 27.11.2004 00:22

Zaraz zaraz jak naped miales 3 dni i padl to idziesz tam gdzie kupiłeś i dostajesz nowy, masz 5 dni na wymiane towaru albo zwrot gotówki !!!

barszcz99 26.11.2004 23:45

Zonk !! Po miesiącu używania objawy bardzo zbliżone do tych które opisał Shider. Podczas wypalania CD-R Lead-Out zaczął wariować - nie skończył się proces nagrywania. Zamykam Nero, Restart Windy. Następna próba, kolejne 4 płyty CD-R stracone. Wrzucam do odczytu jakąkolwiek płytę CD-R - zero reakcji. Rozpędza po czym mruga 2x dioda. I klapa. O dziwo DVD czyta i nagrywa bez problemu. Nie mam pomysłu co jest przyczyną. W środę oddam do serwisu chyba że ktoś ma lepsszy pomysł.
Pozdrawiam!!

VIZZARD 26.11.2004 10:34

Cytat:

Napisany przez klosz007
Mi także - dopóki nie kupiłem LiteOn'a.

Zbyszek

Bo tobie dali tę od zorga :D

klosz007 25.11.2004 11:30

Cytat:

Napisany przez zorg
tak dla ciekawostki !!!

nigdy ! zadna nagrywarka cd , ostatnio dvd mi nie nawalila !!!!

zmienialem jedynie dlatego ze byly nowsze lepsze !!! srednio co 6 miesiecy

Mi także - dopóki nie kupiłem LiteOn'a.

Zbyszek

Turboni 25.11.2004 02:06

Cytat:

Napisany przez songoku
no i jak sie sprawuje ten nowy egzemplarz, bo skoro od reki wymieniaja, to moze tez pojde, bo juz mam dosc walki z tym napedem ;)

teraz mam 832 od czerwca ale juz szykuje sie na zmiane :)

Shider 25.11.2004 01:55

Cytat:

Napisany przez songoku
no i jak sie sprawuje ten nowy egzemplarz, bo skoro od reki wymieniaja, to moze tez pojde, bo juz mam dosc walki z tym napedem ;)

u mnie jak na razie jest ok ;) jesli cos sie zmieni, to od razu napisze :)

songoku 25.11.2004 01:53

Cytat:

Napisany przez Turboni
no ja tez tak zmieniam ostatnio i to za free to jest liteon :D

Turboni 25.11.2004 01:44

no ja tez tak zmieniam ostatnio i to za free to jest liteon :D

VIZZARD 25.11.2004 01:42

Cytat:

Napisany przez zorg
tak dla ciekawostki !!!

Też w serwisach? :>

zorg 25.11.2004 01:38

tak dla ciekawostki !!!

VIZZARD 25.11.2004 01:07

Cytat:

Napisany przez Shider
Chcialbym rowniez w to watpic, ale jednak LG (dawniej Goldstar), ktore jest o wiele dluzej na polskim rynku postapilo inaczej :| Osobiscie mialem do czynienia z dwoma przypadkami naprawy napedow tej firmy, ktore wczesniej od razu wymienialiby na nowe.

Nie wszyscy muszą brać zły przykład :mruga:

Shider 25.11.2004 01:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Szczerze wątpię w tę teorię

Chcialbym rowniez w to watpic, ale jednak LG (dawniej Goldstar), ktore jest o wiele dluzej na polskim rynku postapilo inaczej :| Osobiscie mialem do czynienia z dwoma przypadkami naprawy napedow tej firmy, ktore wczesniej od razu wymienialiby na nowe.

VIZZARD 25.11.2004 00:56

Cytat:

Napisany przez Shider
Co do komputronika - jest to na tyle duza firma ze moga sobie pozwolic na wymiane od reki, jesli dystrybutor zrobi z napedem to samo. Dla nich jest to wygodniejsze niz uzeranie sie z klientem, ktory bedzie codziennie dzwonil, aby dowiedziec sie czy juz cos zrobiono z jego sprzetem.

No to o tym właśnie pisałem :czytaj:

Cytat:

Napisany przez Shider
Ujme to inaczej - "nie dorosl" = nie ma specjalistycznych serwisow w polsce, ktore naprawiaja napedy optyczne !!!

Przyjdzie niestety taki czas gdy rowniez i liteon zacznie naprawiac swoj sprzet i wowczas skoncza sie wymiany napedow na nowe.

Szczerze wątpię w tę teorię

Myślę, że przy tak masowej produkcji i takiej sprzedaży napędów

Liteon pozostanie raczej przy takiej polityce :taktak:

Taniej go wyjdzie wymiana z rączki do rączki

Niż zakładanie specjalistycznych serwisów

Ich budowa

Szkolenie serwisantów

Utrzymywanie ich, odprowadzanie ZUS, płacenie składek emerytalnych

Zwroty za urlopy wypoczynkowe, chorobowe, macierzyńskie, wychowawcze

Użeranie sę ze związkami zawodowymi, tłumienie strajków

No i kilka innych wesołych rzeczy :slonik:

Nie wspominam tu oczywiście o czynniku finansowym

O kosztach naprawy, sprowadzaniu części, czasie oczekiwania, kosztach transportu w te i we

Czyli i tak wyjdzie na zero, a nawet drożej :kasa:

A tak, przyjeżdża TIR Litków

I już za chwilę odjeżdża TIR Litków :jeep:

:czar:

Shider 25.11.2004 00:38

Ujme to inaczej - "nie dorosl" = nie ma specjalistycznych serwisow w polsce, ktore naprawiaja napedy optyczne !!!
Co do LG, kiedys bylo z ta firma dokladnie tak samo - jesli naped nie dzialal wymieniali na nowy (mialem okazje przekonac sie na sobie), a teraz naprawiaja u nas w kraju :|.
Przyjdzie niestety taki czas gdy rowniez i liteon zacznie naprawiac swoj sprzet i wowczas skoncza sie wymiany napedow na nowe.

Co do komputronika - jest to na tyle duza firma ze moga sobie pozwolic na wymiane od reki, jesli dystrybutor zrobi z napedem to samo. Dla nich jest to wygodniejsze niz uzeranie sie z klientem, ktory bedzie codziennie dzwonil, aby dowiedziec sie czy juz cos zrobiono z jego sprzetem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.