![]() |
Cytat:
barszcz99, u mnie rowniez plyt DVD nie czytal, chociaz puste plyty DVD+R widzial. Pozostaje Ci chyba tylko udac sie do serwisu. |
Zaraz zaraz jak naped miales 3 dni i padl to idziesz tam gdzie kupiłeś i dostajesz nowy, masz 5 dni na wymiane towaru albo zwrot gotówki !!!
|
Zonk !! Po miesiącu używania objawy bardzo zbliżone do tych które opisał Shider. Podczas wypalania CD-R Lead-Out zaczął wariować - nie skończył się proces nagrywania. Zamykam Nero, Restart Windy. Następna próba, kolejne 4 płyty CD-R stracone. Wrzucam do odczytu jakąkolwiek płytę CD-R - zero reakcji. Rozpędza po czym mruga 2x dioda. I klapa. O dziwo DVD czyta i nagrywa bez problemu. Nie mam pomysłu co jest przyczyną. W środę oddam do serwisu chyba że ktoś ma lepsszy pomysł.
Pozdrawiam!! |
Cytat:
|
Cytat:
Zbyszek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no i jak sie sprawuje ten nowy egzemplarz, bo skoro od reki wymieniaja, to moze tez pojde, bo juz mam dosc walki z tym napedem ;) |
no ja tez tak zmieniam ostatnio i to za free to jest liteon :D
|
Cytat:
|
tak dla ciekawostki !!!
nigdy ! zadna nagrywarka cd , ostatnio dvd mi nie nawalila !!!! zmienialem jedynie dlatego ze byly nowsze lepsze !!! srednio co 6 miesiecy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że przy tak masowej produkcji i takiej sprzedaży napędów Liteon pozostanie raczej przy takiej polityce :taktak: Taniej go wyjdzie wymiana z rączki do rączki Niż zakładanie specjalistycznych serwisów Ich budowa Szkolenie serwisantów Utrzymywanie ich, odprowadzanie ZUS, płacenie składek emerytalnych Zwroty za urlopy wypoczynkowe, chorobowe, macierzyńskie, wychowawcze Użeranie sę ze związkami zawodowymi, tłumienie strajków No i kilka innych wesołych rzeczy :slonik: Nie wspominam tu oczywiście o czynniku finansowym O kosztach naprawy, sprowadzaniu części, czasie oczekiwania, kosztach transportu w te i we Czyli i tak wyjdzie na zero, a nawet drożej :kasa: A tak, przyjeżdża TIR Litków I już za chwilę odjeżdża TIR Litków :jeep: :czar: |
Ujme to inaczej - "nie dorosl" = nie ma specjalistycznych serwisow w polsce, ktore naprawiaja napedy optyczne !!!
Co do LG, kiedys bylo z ta firma dokladnie tak samo - jesli naped nie dzialal wymieniali na nowy (mialem okazje przekonac sie na sobie), a teraz naprawiaja u nas w kraju :|. Przyjdzie niestety taki czas gdy rowniez i liteon zacznie naprawiac swoj sprzet i wowczas skoncza sie wymiany napedow na nowe. Co do komputronika - jest to na tyle duza firma ze moga sobie pozwolic na wymiane od reki, jesli dystrybutor zrobi z napedem to samo. Dla nich jest to wygodniejsze niz uzeranie sie z klientem, ktory bedzie codziennie dzwonil, aby dowiedziec sie czy juz cos zrobiono z jego sprzetem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27. |