Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Proszę o pilną pomoc! Tnie mi film !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/prosze-o-pilna-pomoc-tnie-mi-film-43241/)

hakervip 22.11.2004 20:00

Proszę o pilną pomoc! Tnie mi film !!!

Witam! Mam bardzo duży problem. A więc wszystko zaczęło się po pierwszym skopiowanym filmie DVD ***8222;Ostatni Samurai***8221; z oryginalnego nośnika który pożyczyłem od kumpla. Po skopiowaniu filmu i włożeniu go do odtwarzacza zauważyłem, że film około raz na minutę przycina tak na około 1 sek. Kierując się radami z tego forum zaktualizowałem bios nagrywarki i zakupiłem lepsze płytki DVD-R. Wcześniej użyłem płyt HAWK 4x. Teraz kupiłem płytki 8x firmy Esperanza. Po ponownym nagraniu filmu i odtworzeniu go na odtwarzaczu film ciął dalej. Pożyczyłem go więc mojemu koledze i kazałem mu po oglądnięciu powiedzieć czy jemu film również się zacina. Dałem mu film na płytkach HAWK 4x. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że jemu nie tnie. Następnemu kumplowi również nie cięło. To co mnie najbardziej zdziwiło to to, że inny film pt. ***8222;Wzgórze nadzieii***8221; nagrany dokładnie w ten sam sposób (te same programy, płytki, itp.) nie tnie w ogóle. Co może być przyczyną cięcia ostatniego samuraja? Proszę o pomoc!!! :smutny:

ByBlue 23.11.2004 00:14

Witam.
Prawdopodobnie Twoim problemem jest Twoj stacjonarny odtwarzacz DVD !!! A czy odtwarzales ten film na kompie ???
Pozdrawiam

icemac 23.11.2004 07:34

Po pierwsze Twoj odtwarzacz moze miec mniejsza korekcje bledow, i na takich shitowatych plytkach jiak HAWK czy Esperanza moze miec problemy.

Wniosek z tego wynika taki NAGRYWAJ NA MARKOWYCH NOSNIKACH np. Verbatim, TDK, itp.

Jeszcze cos - nie piszesz jaki masz sprzet :klnie: i chcesz aby ktokolwiek ci pomogl.

Jak masz litka to nagrywaj na MARKOWYCH PLUSACH

hakervip 23.11.2004 08:04

Witam ponownie. Przepraszam za niepodanie danych o sprzęcie. Nagrywarka DVD jest firmy SAMSUNG, a odtwarzacz firmy Pionnier. Odtwarzacz zakupiłem niedawno wraz z zestawem kina domowego. Wczoraj zauważyłem jeszcze jeden szczegół. Podczas odtwarzania filmu na odtwarzaczu jest wyświetlony znaczek Dolby Digital, a gdy film się zacina znaczek na czas zacięcia przeskakuje na DTS. Co do wcześneijszej odpowiedzi to film na kompie działa mi poprawnie :mruga: :spoko: Proszę o dalsze odpowiedzi !!! :help:

icemac 23.11.2004 10:24

a sprobuj nagrac na plusach lub minusach ale markowych

P.S. nagrywarka Samsung to zbyt wiele nie mowi, moze jakis model ??

hakervip 23.11.2004 14:07

Jasne. Jeżeli ci to coś powie to już podaje. Jest to nagrywarka SAMSUNG TS-H542A!

VIZZARD 23.11.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez icemac
P.S. nagrywarka Samsung to zbyt wiele nie mowi, moze jakis model ??

A czy to ma jakieś znaczenie? :>

icemac 23.11.2004 14:28

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A czy to ma jakieś znaczenie? :>

a jakze, bo problemow tylko z LITKIEM nikt nie ma ||

P.S. wyszedl problem z odtwarzaczem stacjonarnym polecilem poszukanie topicu na temat booktype'a w samsungu

VIZZARD 23.11.2004 14:38

Cytat:

Napisany przez icemac
P.S. wyszedl problem z odtwarzaczem stacjonarnym polecilem poszukanie topicu na temat booktype'a w samsungu

Porządny z ciebie gość :przybij5:

:D

icemac 23.11.2004 14:43

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Porządny z ciebie gość :przybij5:

:D

:spoko:

jakos mam takie napady :przybij5:

dobra koniec bo czatowisko sie robi :> i znow nas pogonia i ochrzania ||

VIZZARD 23.11.2004 14:52

Cytat:

Napisany przez icemac
dobra koniec bo czatowisko sie robi :> i znow nas pogonia i ochrzania ||

No to robimy tak:

Co trzeci czatowy post

Walimy jakiś wykres! :czytaj:

I szafa gra! :zespol:

:czar:

legion 23.11.2004 20:21

Cytat:

Napisany przez hakervip
Jasne. Jeżeli ci to coś powie to już podaje. Jest to nagrywarka SAMSUNG TS-H542A!

no to wiemy dlaczego skacze szajsung :D

a dla kolegow @vizzarda i @icemac :piwo:

hakervip 23.11.2004 20:53

Cytat:

Napisany przez legion
no to wiemy dlaczego skacze szajsung :D

a dla kolegow @vizzarda i @icemac :piwo:

Więc uważasz, że to wina nagrywarki? A dlaczego moim kumplom chodzą te filmy bez problemu? Możesz to wyjaśnić? :>

legion 23.11.2004 22:40

no kuple maja takie same nagrywary jak ty ?

icemac 24.11.2004 07:23

Cytat:

Napisany przez legion
no kuple maja takie same nagrywary jak ty ?

ale im, czyli kumplom chodza te nagrane przez kolege hakervipa
;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16.