Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Problem z IP (https://forum.cdrinfo.pl/f113/problem-ip-43244/)

milek 22.11.2004 21:05

Problem z IP

Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu związanego z połączeniem sieciowym. Nie jestem w tym dobry, ale próbowałem paru rzeczy.
- problem polega na braku połączenia komputera z siecią kablową
- próbowałem odnowić adres ip, itd. korzystałem z cmd. z komendami ipconfig /...
ale nic nie pomogło.
Na moim komputerze połączenie działa, natomiast na komputerze, który robię - niestety nie (podłączany do tego samego modemu). Czy to może problem karty sieciowej, ale karta jest nowa...zresztą nic nie wskazuje na to, żeby była uszkodzona.
Problem tkwi z odnowieniem adresu IP.

za pomoc wielkie dzięki.

pozdrawiam

ps. założyłem ten temat, ponieważ doklejając się do innego, nic nie uzyskałem, a szukając nic nie znalazłem...

Japer 22.11.2004 22:02

yh,m.. wiec adres odnawia sie przez ipconfig /renew_all (tak najlepiej bo odnawia wszystkie karty sieciwoe) ale czegos tu nie rozumiem...jak to problem z siecia kablowa ,jak nie podlaczony do modemu..moglbys troche jasniej objasnic..? :-)

milek 22.11.2004 22:38

Moj komputer, moja karta sieciowa, podlaczona do modemu dziala jest ok. Ale gdy podlaczam drugi komputer, z nowa karta sieciowa, to net nie dziala. problem chyba z ip, poniewaz trwa pobieranie ip ktorego nie moze zakaczyc.
Natomiast sasiad wylaczyl na chwile komp. (cos tam robil) i gdy wlaczyl to tez nie moze sie polaczyc, ten sam problem. Administrator sieci mowi ze wszystko jest ok. no i moj komp oczywiscie chodzi, natomiast nie chodzi komp sasiada, i ten moj drugi z nowa karta sieciowa. Ten sam problem....

Turboni 22.11.2004 22:44

a moze u admina masz przypisane w kablowce dana sieciowke :>

tak samo mam mam neta po kablowce i modem motorola sb5000 i dzialo tylko z ta sieciowka ktora mam zainstalowana od poczatku z innymi nie chce.

jak bede zmienial sieciowke to musze zadzwonic do kablowki i kazac im przelaczyc na ta sieciowke nowa :)

milek 22.11.2004 22:51

oki, a co z sasiadem, ten sam problem, MAC kart mu sie zmienil - chyba raczej nie mozliwe...

sherrif 22.11.2004 23:29

albo zmien sobie maca tej nowej sieciowki na maca starej :>

OsaOsa 23.07.2009 09:44

Wiem ze to zly dzial ale zapytam ....

Mam problem ....

Wczoraj między godziną 19:30 a 20:30 zmieniło mi się IP.... Ja gram w taką jedną grę i tam zablokowałem sobie konto na IP żeby nikt mi się nie włamał ... No i teraz nie mogę się zalogować bo pisze że próbuje się zalogować z innego IP ...

Czy da się jakoś zobaczyć to stare IP ... Są jakieś programy albo jest to gdzieś zapisane ?? Bardzo proszę o pomoc i proszę o odpowiedz i nie zablokowanie tematu ani postu ...

andy 23.07.2009 12:35

Jaki dostawca internetu?

Wawelski 23.07.2009 12:52

IP jest zapisane chyba w każdym skrypcie forum (ale zazwyczaj tylko admini je widzą) przy poście.
Jak wysyłasz maile - jest w nagłówku.
Jak wysyłasz coś przez korespondencję Allegro - masz w treści maila z jakiego IP wysłane.
Dostawca netu też musi to mieć logi (na wypadek przestępstwa z danego IP musi podać prokuratorowi kto miał to IP) - więc może obsługa klienta poda Ci.

Tylko nawet jak dojdziesz jakie IP miałeś, to co Ci to da?

andy 23.07.2009 13:05

Cytat:

Tylko nawet jak dojdziesz jakie IP miałeś, to co Ci to da?
Jeśli to usługodawca "lokalny" to da dużo ale jeśli to np. TP(neozdrada) to...radzę napisać do administracji serwisu gdzie masz konto z prośbą o zdjęcie blokady.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32.