![]() |
Problem z IP
Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu związanego z połączeniem sieciowym. Nie jestem w tym dobry, ale próbowałem paru rzeczy. - problem polega na braku połączenia komputera z siecią kablową - próbowałem odnowić adres ip, itd. korzystałem z cmd. z komendami ipconfig /... ale nic nie pomogło. Na moim komputerze połączenie działa, natomiast na komputerze, który robię - niestety nie (podłączany do tego samego modemu). Czy to może problem karty sieciowej, ale karta jest nowa...zresztą nic nie wskazuje na to, żeby była uszkodzona. Problem tkwi z odnowieniem adresu IP. za pomoc wielkie dzięki. pozdrawiam ps. założyłem ten temat, ponieważ doklejając się do innego, nic nie uzyskałem, a szukając nic nie znalazłem... |
yh,m.. wiec adres odnawia sie przez ipconfig /renew_all (tak najlepiej bo odnawia wszystkie karty sieciwoe) ale czegos tu nie rozumiem...jak to problem z siecia kablowa ,jak nie podlaczony do modemu..moglbys troche jasniej objasnic..? :-)
|
Moj komputer, moja karta sieciowa, podlaczona do modemu dziala jest ok. Ale gdy podlaczam drugi komputer, z nowa karta sieciowa, to net nie dziala. problem chyba z ip, poniewaz trwa pobieranie ip ktorego nie moze zakaczyc.
Natomiast sasiad wylaczyl na chwile komp. (cos tam robil) i gdy wlaczyl to tez nie moze sie polaczyc, ten sam problem. Administrator sieci mowi ze wszystko jest ok. no i moj komp oczywiscie chodzi, natomiast nie chodzi komp sasiada, i ten moj drugi z nowa karta sieciowa. Ten sam problem.... |
a moze u admina masz przypisane w kablowce dana sieciowke :>
tak samo mam mam neta po kablowce i modem motorola sb5000 i dzialo tylko z ta sieciowka ktora mam zainstalowana od poczatku z innymi nie chce. jak bede zmienial sieciowke to musze zadzwonic do kablowki i kazac im przelaczyc na ta sieciowke nowa :) |
oki, a co z sasiadem, ten sam problem, MAC kart mu sie zmienil - chyba raczej nie mozliwe...
|
albo zmien sobie maca tej nowej sieciowki na maca starej :>
|
Wiem ze to zly dzial ale zapytam ....
Mam problem .... Wczoraj między godziną 19:30 a 20:30 zmieniło mi się IP.... Ja gram w taką jedną grę i tam zablokowałem sobie konto na IP żeby nikt mi się nie włamał ... No i teraz nie mogę się zalogować bo pisze że próbuje się zalogować z innego IP ... Czy da się jakoś zobaczyć to stare IP ... Są jakieś programy albo jest to gdzieś zapisane ?? Bardzo proszę o pomoc i proszę o odpowiedz i nie zablokowanie tematu ani postu ... |
Jaki dostawca internetu?
|
IP jest zapisane chyba w każdym skrypcie forum (ale zazwyczaj tylko admini je widzą) przy poście.
Jak wysyłasz maile - jest w nagłówku. Jak wysyłasz coś przez korespondencję Allegro - masz w treści maila z jakiego IP wysłane. Dostawca netu też musi to mieć logi (na wypadek przestępstwa z danego IP musi podać prokuratorowi kto miał to IP) - więc może obsługa klienta poda Ci. Tylko nawet jak dojdziesz jakie IP miałeś, to co Ci to da? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |