![]() |
jak nagrac .bin
witam :piwo:
mam problem ??? nie moge nagrac pliku z rozszerzeniem .bin ??? prosze o pomoc. z góry wielkie dzieki pozdro |
Alcohol, Nero itd.
|
Witam!
Majac starego TEAC-a i Nero 5.5.10 instalowalem sobie Image Drive, zmienialem rozszerzenie na *.*iso i emulowałem, a następnie kopiowałem za pomocą Nero tą "płytkę". Teraz sytuacja się zmieniła :), mam Lite-On'a i nowe Nero, w którym nie znalazłem możliwości instalacji Image Drive'a (mam Nero 6). Jakim programem wyemulować tę płytkę? Bo nagranie pliku *.*bin na płytę nie sprawi, by otwierała się ona automatycznie (chodzi mi o grę Football Manager, której obraz mam na dysku). PS: Wiem, że temat był poruszany ale nie wiem, jakie słowo wpisać w szukarkę:/ |
@gazelek
Jest temat nagrywanie obrazów (czy jakoś tak). Cytat:
Aby wypalić *.bin potrzebujesz do niego *.cue (ewentualnie sprubój zamontować DaemonTool'em i z niego kopiować) |
Chodzi mi o to, ze po wypaleniu na płytę pliku *.*bin i pliku *.*cue płytka, po otwarciu, będzie zawierała te dwa pliki które trzeba będzie zamontować, by z nich korzystać(mylę się?:D). Normalnie zmieniałem rozszerzenie na *.*iso i montowałem a następnie wypalałem. Teraz mam inne nero i nie wiem co zrobić
|
@gazelek
Przecież *.bin/*.cue to obraz płyty; to nie możesz tego normalnie wypalić? Takie czary uprawiasz... Pociągnij sobie Alcohol120% i wypal ... PS: *.bin'a nie zmienisz na *.iso (zmieniając nazwę), a żeby zamontować pod Daemon'a *.bin nie potrzeba *.cue |
Cytat:
Ej sorki, nie mogłem się powstrzymać (ale masz reputkę za to ;p ) Nagraj to tak jak Ci mówił Berion A jak niechcesz sie bawić Daemon'em to zrób sobie plik CUE (jak?? to jest kwestia kilku prostych linijek w Notatniku; poszukaj na forum albo sciagnij CUEMaker'a) ..::Update::.. Co do wyglądu CUE to przykładowo może wyglądać tak: Cytat:
|
ale fajnie ludzi kombinuja ^_^
a na gorze taki ladny przypiety topic o obrazach - wszystkie ww problemy opisane juz na pierwszej stronie :) |
Nie no, sorki, przekombinowalem troche:):). Ale obraz wypaliłem na dwa sposoby: najpierw metodą partyzanta: zmiana rozszerzenia na iso:) a potem emulacja Daemon'em (mam na szczescie plik cue) i wypalenie. Pierwsza plyat do wywalenia;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:51. |