Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Odliczanie minuty i reset kompa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/odliczanie-minuty-reset-kompa-43286/)

silent22 23.11.2004 16:31

Odliczanie minuty i reset kompa

Witam
Kumpel ma takiego wirusa (chodz nie jestem pewny czy to wirus) ze mu wyskakuje okno i ze komputer za 60 sekund zostanie uruchomiony ponownie, wiem ze kiedys bylo o tym glosno ale nie wiem gdzie szukac lekarstwa na to, kumpel ma win2000 prosze o pomoc
Pozdro

DreamCrusher 23.11.2004 16:32

www.nod32.pl tam na glownej masz 'Darmowe lekarstwa na wirusy' - szukaj blastera

Predi 23.11.2004 16:53

albo sassera

MacGyver 23.11.2004 17:04

Cytat:

Napisany przez silent22
Witam
Kumpel ma takiego wirusa (chodz nie jestem pewny czy to wirus) ze mu wyskakuje okno i ze komputer za 60 sekund zostanie uruchomiony ponownie, wiem ze kiedys bylo o tym glosno ale nie wiem gdzie szukac lekarstwa na to, kumpel ma win2000 prosze o pomoc
Pozdro

Masz Blaster'a na kompie...

houston 23.11.2004 17:15

Witam
to raczej nieprzyjemny wirus "Blaster"
co do skanowania online i usuniecia tego nieszczesnego vira raczej nie zdozysz go usunac poniewaz zanim go znajdziesz zdazy sie zrestartowac najlepszym i skutecznym lekarstwem w tym momencie albo zeskanowac dysk wpinajac go po USB do innego pc'ta i w czasie pracy sys z aktualnym antyvirusem to go usuniesz natomiast jesli nie posiadasz takiej mozliwosci skanowania to pozostaje Ci w tym momencie "format hdd" czyli totalna kasacja zawartosci i zanim sie wepniesz do sieci musialbys posciagac wszelkie "latki m$" jesli xp z sp1 czas zassac sp2 to wtedy ta dolegliowsc minie 1-a aktualizacja pozbedziesz sie pozostalych "bledow" a 2-a rzecz zaktualizowac wycinac jak najwiecej nieuzywanych portow to blaster nie bedzie juz grozny :) => do Win 2000 jest sp4

Wawelski 23.11.2004 17:51

Jak można nie instalować poprawek do systemu, nie używać firewalla i antywira?
O googlach już nie wspominając.

Kasprzak 23.11.2004 18:16

nie wspominajac o tym ze to temat kiedys tak powszechny ze o tym pisza wszedzie (tutaj tez z 5 tematow - wystarczylo wpisac 1 minuta, 60 sekund, odliczanie - efekt:Sasser)
zajrzyj tu:
http://error.xp.pl

Smartek 23.11.2004 18:16

ja jak nie wiem gdzie znalezc late na blastero-podobne gowna to na www.microsoft.pl wlaze i wpisuje - efekt OK :) [jedyna dobra strona (nie jako internetowa ;-)) microsoftu chyba... :P]
pozdro ;)

andy 23.11.2004 18:23

a zeby onulowac restart kompa w linii polecen wpisz shutdown -a

silent22 24.11.2004 08:14

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Jak można nie instalować poprawek do systemu, nie używać firewalla i antywira?
O googlach już nie wspominając.

Ma kumpel poprawki do systemu firewalla i antywira o googlach juz nie wspominajac !:D
Wszystkim innym dziekuje za pomoc
Pozdro

Wawelski 24.11.2004 12:20

Jeżeli ma firewalla, to musi go mieć wyłączonego, albo przepuszcza wszystko (co na jedno wychodzi). Gdyby miał wgrane poprawki - również restart by nie występował. Gdyby miał antywira (choćby z bazą wirusów sprzed pół roku) to by znalazł i wykosił tego wirusa (ale restarty wcale nie oznaczają, że złapał tego wirusa). Gdyby lookną do googla, to nie byłoby tego topicu.
Więc nie ściemniaj.

houston 24.11.2004 14:08

@ @ndy
shutdown -a ale to zadziala tylko pod win xp ale w ver pro i 2k3 natomiast w win 2k cos jak moja pamiec nie myli tego polecenia raczej nie wydasz chyba ze z sp4

MOdy 24.11.2004 21:55

Moim zdaniem jest to wirus W32.Blaster.Worm. Poszukaj na sobie programu FixBlast i zaktualizuj system. Ten programik zeskanuje twoj system i jesli znajdzie tego wirusa to go automatycznie usunie.

Smartek 24.11.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez MOdy
Moim zdaniem jest to wirus W32.Blaster.Worm. Poszukaj na sobie programu FixBlast i zaktualizuj system. Ten programik zeskanuje twoj system i jesli znajdzie tego wirusa to go automatycznie usunie.

wow :) - witamy na forum
pozdro ;)

MOdy 28.11.2004 18:08

Ilość załączników: 1
A oto i ten plik.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23.