Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co zrobić zeby cd-r było odczytywane w wiezy jako tłoczone cd? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-zrobic-zeby-cd-r-bylo-odczytywane-wiezy-jako-tloczone-cd-43287/)

SquirrelCat 04.01.2005 01:03

Co do koloru nośnika... kto wam taich kitów nawciskał... to jest światło (laser) monochromatyczny) i liczy się jedynie czy się odbije czy nie, a nie od jakiego koloru...
Ewentualnie rodzaj nośnika może mieć wpływ (tj. skład płyty) powiązane jest to oczywiście z mocą lasera.
"color no matters"
Pozdrawiam

Kris16y 02.01.2005 16:13

no mam nadzieje ze to bedzie trafne bo juz mam dosc tracenia kasy na plyty :) pozdro TucoRamirez ;)

TucoRamirez 01.01.2005 22:57

Mam rozwiązanie tego problemu. Jestem posiadaczem wiezy Samsung, model MAX930 która nie czyta płyt CDR\RW. Osobiscie przetestowałem wiele płyt i znalazłem 2 nośniki które chodzą na starych wieżach Samsunga. Płyty nagrywam na nagrywarce LiteOn LTR32123s + Nero.
Pierwsza to Philips - audio (oznaczenia nie pamietam), a drugie to X-DISC Economy (takie białe). Wypaliłem na nich ze 40 płyt audio i wszystkie idealnie działają.
W obu przypadkach nalezy je nagrywać z szybkością maksymalną x4. Jak nagrywałem z większą już nie działały. :)

nimal 07.12.2004 10:06

krotko mowiac - sfuksiles serje plyt

sight 07.12.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez nimal
^_^
sight - nie pisz takich zeczy bo jeszcze ktos uwierzy
oczywicsie PRZYPADKIEM moglo sie zdarzyc ze plyta poszla, ale na pewno nie jest to zasluga marki plyt

nie jedna ponad 30 płyta,
a poza tym był to napęd dvd sony

nimal 06.12.2004 09:02

^_^
sight - nie pisz takich zeczy bo jeszcze ktos uwierzy
oczywicsie PRZYPADKIEM moglo sie zdarzyc ze plyta poszla, ale na pewno nie jest to zasluga marki plyt

sight 03.12.2004 19:10

nagraj na cd-r Princo
ja tak robiłem , miałem kino domowe które nie czytało (żadnych) cd-r ale po nagraniu na princo działało.

Kris16y 03.12.2004 18:15

a nic na niej nie działa juz wszystko próbowalem :'(
dzieki wszystkim ze cos probowali w tej sprawie działac
BIG THX
POZDRO ALL

Kris16y 29.11.2004 18:19

no mozna spróbowac tak zrobic i tak juz za duzo wydalem na płyty
dobry pomysł :spoko:

smykus_likas 28.11.2004 20:36

Eliasz zdziwilbys sie:) Wracajac do problemu, mozna sprobowac. Chociaz nie daje wiekszych szans. Chociaz...:)

Eliasz 28.11.2004 18:42

Wracając do problemu Kris16y
Spróbuj nagrać coś na jakąś lepszą płyte (Verbatim, TDK) z ustawieniami takimi jak były pisane w tym topicu. Potem przeskanuj tą płyte KProbe'm na błędy C1 i C2 i porównaj wynik z innymi płytami działającymi na twojej wieży.

Eliasz 28.11.2004 18:19

No w sumie to nie brałem tego pod uwage, no ale masz racje, ogólnie wszystko zależy od że tak powiem "wersji" pirata.

Ale zresztą po co tutaj rozmiawiamy o czymś takim, skoro my i także mamy wszystkie płyty oryginalne, prawda ??:D:D:D:D

smykus_likas 28.11.2004 18:12

Zapomniales dodac o jakosci dzwieku:) Bo tutaj sprawa jest bezdyskusyjna

Eliasz 28.11.2004 18:04

smykus_likas
Nie nie, to co napisałem LiteON'ie nie tyczy się konkretnie tematu, chciałem tylko zaznaczyc że nie zawsze najnowsza nagrywarka jest lepsza pod każdym względem od starej, taki OT;)

A co do płyt piratów to są różne, niektóre są tłoczone a niektóre zwykłymi nagrywareczkami. Te lepsze zwykle z nadrukiem, pudełkiem,
czasami różniące się od oryginałów tylko brakiem hologramu są zwykle tłoczone.

smykus_likas 28.11.2004 16:44

Plyty pirackie sa tloczone. Jezeli twoja wieza nie czyta plyt nagrywanych (CDR) to nic na to nie poradzisz. Nie sadze aby to mialo cos wspolnego z litkiem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22.