![]() |
problem z zabezpieczeniem
witam jestem tu nowy i jezeli zalozylem ten teat nie w tym miejscu to z gory przepraszam. :ysz:
a mianowicie mam taki problem kupilem sobie plyte z nawigacja do samochodu i postanowilem sobie ja skopiowac aby nie zniszczyc nowej odrazu (wiadomo dzieci w aucie ) i tu pojawia mi sie problem nie oge poradzic sobie z zabezpieczeniami plytki co zrobic mecze sie juz od 2 dni czytam rozne fora i im wiecej czytam tym mniej wiem . panowie pomocy :help: |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35883
u gory przypiety, najbardziej aktualny i poprawny w 100% opis co i jak jak bedzies zmial problem w ktryms miejscu to pisz podajac nazwe zabezpieczenia, uzywany sprzet i soft |
Jaka mapa DX czy trawel E?
|
E i dx tez
|
Było już na forum alcohol 1.9.2 1705 profil SafeDisc 2/3,E i DX masz dwie navi?
|
tak
mam navi na polske E,DX i na niemcy E. i inne tez posiadam |
nio i lipa sciagnelem alkohola ustawilem profil i plytka nadal nie dziala
|
Dużo zależy od nagrywarki.Płyty Hawki mimo że kiepskiej jakości odpalają we wszystkich typach navi "testowane".
|
jezeli na arey scaner wyskakuje ze plyta ma podwujne zabezpieczenie safe disc i safe disc 2/3 jak ustawic alcohola aby sobie z tym poradził.
|
Ma tylko jedno zabezpieczenie.
Ustaw SafeDsc 2/3 i włacz wzmacnianie słabych sektorów (korekcja EFM) jeżeli nie będzie automatycznie właczona przez program. Napisz jakiej wersji masz Alcohol i jaką nagrywarkę ? |
alcohol 120% wersja 1.9.2
a nagrywarka to liteon CD-RW SOHR 5238S i drugi naped LG RW/DVD GCC-4120B |
Jeden jak i drugi napęd powinien sobie poradzić z SafeDisciem.
Nie zaznaczaj kopiowania w locie - zrzuć sobie obraz płytki na dysk i następnie nagrywaj płytki z mała prędkością. Nie wiem jak tam z korekcją EFM w tych palarkach ale spróbuj jedną zrobić z zaznaczoną korekcja EFM a drugą bez korekcji. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:11. |