![]() |
TMPGEnc PROBLEMY Z plikiem AVI-dzwiek AC3 DVM
Mam pytanie. Jakie musze zainstalować kodeki aby móc przerobić TMPGEnc-derem pliki Avi z dźwiekiem AC3 DVM na mpeg (vcd). Po zainstalowaniu windows XP profesional nie mogę sobie z tym poradzić. Nie mam dźwieku w przerobionym mpeg. A moze nalezy cos ustawić w samym TMPGEnc. Prosze o pomoc
|
Musisz załadowac osobno audio, wczesniej doprowadzając je do formatu wav albo mp2.
|
Dzięki. Format dzwieku wav uzyskam Virtual Dub-em, prawda?
Robiłem coś takiego, W virtual dub: File - Open Video File (otwierałem film) a nastepnie File - Save Wav i zapisywałem plik wav. Czy tak wyciaga sie dżwięk z filmu? Może ja tutaj daje ciała. Nastepnie w TMPGEnc wybierałem jako Audio File: ten właśnie zapisany wczesniej plik wav. Oczywiście w TMPGEnc w Video file: daję plik avi, który chce przerobić. I niestety nic sie nie dzieje, TMPGEnc stoi i nic nie robi. Co ja źle robię?? Nie mam problemów w TMPGEnc z filmami avi gdzie dzwięk jest np. w MPEG Layer-3, to przerabiam bez problemów. Z ac3 nie mogę. |
Jesli masz dostep do GoldWave to jego polecam do zapisu jako wav - ładujesz bezposrednio avi.
Inna opcja - VirtualDubMod/stream/stream list/demux, następnie otrzymany ac3 zmieniasz na wav czymkolwiek ci pasuje. |
Dzięki Robs za pomoc. Teraz juz sobie poradzę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:49. |