![]() |
konwersja .txt na .srt
piwo: Witam, wczoraj trochę poczytałem o problemie odtwarzania plików txt przez dvd z divx-em.Dowiedziałem się że program SubRip sobie z tym poradzi . Oczywiście ściągnąłem go no i zainstalowałem. Mam film na cd (avi) z z textem w formacie txt i chciałem dograć do płytki plik w formacie srt. Nioestety nie mogę otworzyc pliku txt programem subrip żeby go później skonwertować do .srt. Oczywiście plik txt zgrałem wcześniej na twardziela. Proszę o pomoc. Model dvd to Medion 68..
Dzięki za szybką odpowiedź |
Cytat:
Do konwersji użyj SUBTITLE WORKSHOP 2.51 lub Subedit Playera |
oczywiście możesz użyć SubRip 1.17.1.a napisy wczytujesz w ten sposób,że klikasz w 2 okno u samej góry[taki zielony kwadracik]-nazywa się"Pokaż/ukryj okno z napisami";po czym ukazuje się na dole dodatkowy panel,a w nim klikasz na Plik-otwórz i wczytujesz napisy,następnie klikasz na Format wyjściowy i Ustaw Format Wyjściowy-spośród kilkunastu formatów wybierasz Subrip[srt] i klikasz na Konweruj do tego formatu i zapisz w określonym miejscu.
To wszystko |
o wiele prostsza zabawa to Subeditplayer ( przy okazji swietny odtwarzacz divx-ow)...konwertuje z kazdego formatu na kazdy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25. |