![]() |
zmiana biosu: co potem?
czy wgranie nowego biosu do nagrywarki powoduje utrate gwarancji?? mam nagrywarke CDRW Liteon i przed kilkoma dniami wgrałem nowy bios do niej. i zastanawiam się czy to spowoduje utrate gwarancji?? nowego biosu nie moge zastąpić starym. ktoś eie jak to zrobić???
|
da sie zastapic za pomoca mktflasher
wgranie nowego biosu nie powoduje utratyu gwarancji jakbys wgrywajac uwalil spaware to co innego... |
jak wgra update ktory tweakuje nagryware to gwarancje traci
tylko przy oryginale nic sie nie dzieje, wgrales oryginal to sie o nic nie martw - po to sa update aby poprawiac, czasem psuc ;p ale to inna bajka |
ufff.jak tak to spox. wgrałem sobie tylko aktualniejsy bios do Liteona sohr 5238s. miałem 4s03 a wgralem sobie 4s05 pobrany z tej stronki;)) czyli gwarancje mam nadal?? ;)
|
no oczywiscie, nowe biosy wypuszczane sa po to aby zwiekszyc kompatybilnosc napedow z nowymi nosnikami
|
wgranie biosu od innej nagrywary (jakiegos oem'a) tez powoduje utrate gwarancji (mimo, ze dziala)
|
to mi ulżyło bo szkoda gwarancji by było;) nowy bios wgrałem dlatego że niektóre płytki większej pojemności wykrywała mi nagrywarka jako 700MB (np. datexa 870MB i platinium 800MB). niestety po wgraniu biosu jest to samo:P to zależy chyba od progsa do nagrywania (ja mam nero 6.6.0.1). spróbuje jeszcze z innymi progsami. znacie jakieś dobre??
|
nie:)
bedzie ci widzialo jako 700mb a zeby na nich nagrac wiecej musisz miec wlaczone nadpalanie i nagrywac w trybie DAO :) |
spox.dzięki.choć kiedyś widziało mi 800MB jako 800MB i było ok. zaraz wypróbuje na datexie 870MB czy da rade nagrać tyle:)
|
sprawdziłem i nie działa.... przy włączonym overburningu i DAO nadal wykrywa 715 MB zamiast 870MB..
|
ok ale nagraj tak - zrob symulacje to ci nagra :D -powinno :)
|
nie da rady zasymulować bo mi wysuwa płytke z napędu:P. 700MB wystarczą mi :P hehehe. jak nie to nie.ja się płytek prosił nie bede żeby dały się nagrać:P
|
a powinno :) zobacz czy aby na pewno masz wsio poustawiana tak jak w topicu przyklejonym o overburningu :)
|
próbowałem wszystkiego i za cholere nero 6.6.0.1. nie chce wypalić nawet 850 MB na płytke 870MB. po prostu wykrywa 715MB max na miejsce do zapisu i basta. więcej nie chce ruszyć. wszystko mam ustawione prawidłowo , sprawdzałem 2 razy i jest ok. qrwa albo płytka jest walnięta albo nero.
znacie coś lepszego od nero??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:19. |