![]() |
Problem w stawieniem napisów
Ilość załączników: 1
Co krok to problem :( przy prubie wstawienia napisów wedłóg wskazówek z http://www.cdrinfo.pl/vcd/video/how2txt2vcd.php w ostatniej fazie gdy w TMPGEncoder otwieram plik to pojawia sie komunikat:
zarówno jak zapisuję plik z rozszerzeniem *.vbr ; *.avi |
Po pierwsze zmien ustawienia 'Directshow codec reader' w Option->Environmental settings->VFAPI plug-in. Zaznacz DirectShow Multimedia File Reader i prawym przyciskiem myszy zmien priorytet na 1 lub 2, tak aby plug-in znalazł się na samej górze listy.
Jeśli to nie pomoże sprawdz czy masz zainstalowany właściwy dekoder dla filmu (Divx, Xvid, Mpeg-2 lub DV kodek), aby sprawdzić użyj np. GSpot'a. |
Dzięki za wskazówki ustawienia zmieniłem - niestety nie pomogło, posprawdzam jeszcze codeki ale od razu mam pytanko czy jeśli film odtwarza sie prawidłowo to może być problem z codekami ?
|
Problem tkwił w złym codeku i już wszystko trybi jak należy :) - dzięki za wskazówki
|
Wszystko ladnie dzialalo do czasu reinstalki win. Problem sie powtorzyl dokladnie taki sam komunikat jak w 1 poscie. Wszystko posprawdzalem ale moze o czyms nie wiem co powinnem sprawdzic aby normalnie zadzialalo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |