andrzejj9 |
25.11.2004 23:05 |
Cytat:
Napisany przez Turboni
ooo to super - bardzo lubie i cenie ta marke i firme (stoi u mnie jeszcze w szafie 500+) - od tego komputerka zaczela sie era pc bo wczesniej tylko 16 kolorow i brzeczyk a amiga miala 4096 i byla stereo :)
|
Taaa Amiga... Wiele wspomnień również u mnie :)
Mój drugi komputer, ale gdyby dokładniej przyjrzeć się temu, co miałem wcześniej, a był to Spectrum, to można powiedzieć, że właściwie pierwszy, który na komputer wyglądał ;)
Pamiętam te pierwsze noce zarwane na graniu. Wtedy to naprawdę bawiło, teraz nawet najlepsze gry na peceta to już nie to samo...
Zresztą, ta Amiga, którą mam w domu wcale tak wiele już nie ustępuje jeszcze niedawnym pecetom. Ma całkiem sporo pamięci (chyba około 400MB), dysk 40BG, wszystkie potrzebne napędy, ładną obudowę, 17 calowy dobry monitor. Tylko procesor jest wolny bo 40Mhz, ale też w Amidze jest on o wiele wydajniej wykorzystywany. Poza tym można go łatwo zmienić, ale to niestety kosztuje. Części do Amigi, bo takie ciągle są mimo, że nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę, są naprawdę drogie. Ale za około 3000 - 4000 złotych można sobie złożyć Amigę niewiele odbiegającą od dzisiejszych standardów wśród pecetów, a pod wieloma względami i je wyprzedzającą :)
|