![]() |
Cytat:
Do testów używamy zawsze czystych płytek. Dotyczy to również płyt RW. Każde następne nagranie powoduje większe błędy i ostateczne wyniki nie będą wiarygodne. :) |
Cytat:
Pytam ponieważ zrobiłem kilka testów na jakość a co za tym idzie popada człowiek w koszty stosując płyty jednokrotnego zapisu |
Cytat:
Dużo zależy od jakości nośnika. To dobra para. :taktak: :) |
Cytat:
|
Cytat:
Pioneer'a 108 nie znam. Tylko z opisu. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepsza seria to modele 812S i 832S. Seria 12... i 16.. to modele niedopracowane a LiteOn na tle innych napędów zatrzymał się. Obecnie testuję BenQ 1620 i Nec'a 3500AG. Napędy bez aktywnego OPC nie mają przyszłości. Pierwsze testy BenQ pokazują, że napęd ten jest godny polecenia a jego możliwości testowe poza Plextorem niema żaden inny napęd. Jeżeli zależy Ci na dobrym napędzie kup Nec'a 3500A i jak najszybciej BenQ 1620. :taktak: :) |
Cytat:
|
Cytat:
PS. czy jesteś Sławku zadowolony ze swojego 1633s? i jak radzisz sobie z -R bo u mnie testy verbatimu wypadły fatalnie natomiast TDK wyszedł całkiem nieżle a maxmax fatalnie. Ja mam bios BS0K |
Maxell +R 1-4x palony x4 na Nec 3500AG bios 2.18
Test przy ECC = 8/8. Płytka również otrzymała wysoką ocenę, 97/100 punktów. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=13278&stc=1 Dobrze wypalona płytka nie tylko zależy od napędu. Przykład: QScan czystej płytki TDK +Rx8 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=13279&stc=1 Płytka przy prędkości x8 ma za duże błędy TE (asymetria położenia ścieżki prowadzącej) i nie nadaje się do nagrywania. Żaden napęd nie wypali tej płytki poprawnie. Można to tylko przetestować na Benq i Plextorze. Płytka do reklamacji lub kosz. :taktak: :) |
Cytat:
|
Maxell -R 1-4x palony x4 na Nec 3500AG bios 2.18
Test przy ECC = 8/8. Płytka wzorcowa. 99/100 punktów. :) |
Jak wypala Pioneer i Nec
Witam
chciałbym się dowiedzieć jak wypalają Pionier i Nec płyty DVD -R/RW ja mam liteona 1633s i moja najlepiej wypala +R/RW robiłem testy na jakość dysku ( zamieściłem je na tutejszym forum w formie załącznika doc worda) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01. |