![]() |
Romantyczna kolacja - HELP
Jutro z kumplem (i naszymi kobietami :) ) planujemy zrobić romantyczną kolację przy świecach i winie :D . Problem w tym, ze nie wiemy co zrobić na tą kolację. Przydałoby się, żeby to było coś wyjątkowego, nie spaghetti czy jakieś krewetki. Dajcie jakieś pomysły ;)
Dzięki ;) |
Przejdzcie sie do jakiejs filmy cateringowej czy reastauracji - mozna wziasc na wynos
Wydzie taniej, latwiej i pewnie smaczniej ;) (nie znam waszych zdolnosci kulinarnych) Troche mnie to nurtuje... romantyczna kolacja i 2 pary?? sypialnie tez musicie miec 2 wtedy ;) :P |
Spaghetti jest bardzo proste w przygotowaniu - wujek Ben i mięso (nawet doprawiać nie trzaba - ale oczywiście można w zależności od upodobań dodać małe co nieco przypraw). Tylko makaronu nie rozgotuj - jak wyciągasz z wody ma być jeszcze odrobinę za twardy, dojdzie zanim wyląduje na talerzu (i nie zapomnijcie posolić wodę).
Jak nie masz przećwiczonego, to na nic większego bym się nie porywał. A dziewczyny na 100% bardziej docenią Wasze dzieło, niż bardziej wyszukany katering. Tylko, że taki koktajl węglowodanów i tłuszczy jest strasznie tuczący - warto spalić potem trochę kalorii ;) |
Makaron ma byc almette (czy jak to tam sie pisze) czyli lekko twardawy. Calkiem niezle spagetti sa z paczek Knura (Knora) - do tego troche mieska mialonego i super
Wawelski - tylko on napisal Cytat:
|
Lazanie i dużo wina!!
|
Cytat:
aldente bo Almette to taki serek :) |
Ja rozumiem, że to OFF TOPIC, ale tego typu pytania, to już chyba przesada :bicz:
Takie tematy poruszaj na forum jakiegoś czasopisma Dziewczyna, czy Bravo... A żeby nie być niegrzecznym, to ja polecam kupić konserwę turystyczną Biwak i zgrzewkę piwa. Może nie będzie zbyt romantycznie, ale za to luźna atmosfera ^_^ |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
tia ja bede patriota i polece potrawke z kurczaka - robi sie podobnie jak lazanie tyle ze wwalasz kawalki kurczaka i mrozonka z warzywami HORTINO :) do tego ryz,
a tak na serio to ja bym cos z restautacji wzial zeby nie zawalic milej nocki (romantycznej) hiehie :) |
Cytat:
musze sie zapisac na jakis wloski/lacine dla poczatkujacych :) @Proton - ta, a w srodku salonu rozbic namiot :) |
Cytat:
Zonk to jest to co piszesz. Romantycznie z kolegą? Dziwne.. Jak ja chcę zjeść ROMANTYCZNĄ kolację ze swoją Panią to nie zapraszam na tę "imprezę" kolegi z dziwczyną. Romantycznie jest we dwoje, a co do tego podasz to jest szczegół... |
Witam!
Moze sie beda wumieniac panienkami.. albo panieniki nimi... hehe taka mala orgietka - no wtedy to sprawa jest jasna. |
Cytat:
^_^ ;p |
Albo swiatlo zgasnie, a wtedy to juz bez roznicy kto kogo :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13. |