![]() |
karty PowerColor
witam
mam pytanie co sadzicie o produktach firmy powercolor?? noszę się z zamiarem kupna powercolora radeon 9100PRO, czy ktoś posiada takową?? jak z jakością obrazu na tv?? i co to jest ramdac i czym różni się karta z pojedyńczym od karty z podwójnym ramdacem?? pozdro, Marcin |
Witam!
Dziwne pytania troche zadajesz... Ja mam Radeon 9500 PowerColor 128MB (256bit) i jakos obrazu naTV jest doskonala, nie mowiac juz o mozliwosciach OC - chlodzenie tylko zmienilem. RAMDAC czyli Random Access Memory Digital-to-Analog Converter jest to uklad zamieniajacy cyfrowy obraz z pamieci komputera na impulsy pradu w kablu laczacym karte graficzna z monitorem. Czym sie rozni pojedynczy od podwojnego... wydajnoscia oczywiscie. To tak jakbys zadal pytanie czym sie rozni 256 od 512 MB RAM. |
na kartach graficznych generalnie zupełnie się nie znam, znajomi polecją mi TYLKO sapphire - stąd pytanie
|
Ja mam od okolo roku radka9000 Powercolora, ogladalem b. duzo przez tv-out - obraz b. dobry :)
pozdro ;) |
Niewiem, ale ta firma może mieć jakieś gorsze pamięci (np. od.... Sapphire/HIS itp.)
|
Witam!
Ta firma jest znana z mocnych, limitowanych serii kart... wiec raczej pamieci sa bardzo dobrej jakosci... moj Radek np. bez problemu moduje sie na 9700 z 8 potokami. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |