![]() |
Pomocy z parca dyplomowa
Witam @all
Zwracam sie do was z prosba taka wielka Prosze was o informacje na temat Zaprojektuj i wykonaj sieć LAN opartą o przewodowe nośniki danych Byl bym wdzieczny wsztkim ludziom na formu za informacje :) Pozdrowienia dla @all Trzym cie cieplutko :spoko: |
a z czym konkretnie masz problem?
|
No jak na moj gust to albo walisz od razu lasery albo po prostu WiFi :P
|
Witam @all
powiecie od czego zaczac i jak postepowac Jak macie jakies informacje na ten temat to byl bym wdzieczny za pomoc w napisaniu pracy dyplomowej takiej z prawdziwego zdazenia nie byle co Pozdrowienia @all |
Nikt poważny nie stawia sieci na WiFi. Musisz wybrać sobie jakiś budynek, który chcesz okablować, przewidzieć ile i gdzie ma być routerów, switchy, optymalne długości kabli, technologia 100Mb, a może i 1Gb (wówczas uważaj na zagięcia kabla, bo mają szalony wpływ). Budowa sieci to bardzo szerokie zagadnienie - ja mam w pracy sieć na 10-15komp, ale w ubiegłym tygodniu miałem okazję obserwować pracę węzła na 750 komp. Sam UPS do serwera ważył 600kg i kosztował tyle, co dobre mieszkanie :-))) Sprecyzuj nieco o co konkretnie chodzi, a może uda mi się nieco pomóc.
|
Wiad, kolega napisal ze siec ma byc bezprzewodowa :) Wiec jednak WiFi, ktore wbrem pozorom nie jest takie zle.
|
"Zaprojektuj i wykonaj sieć LAN opartą o przewodowe nośniki danych" - cytat z pierwszego postu. Potem zaproponowano mu WiFi. Jest bardzo złe, ale owszem - nadaje się do zastosowań nieprofesjonalnych, powiedzmy do dzielenia neostrady. Niewiele więcej można z tym zrobić. Kolega pisze, że ma do zrobienia pracę dyplomową. Ciekawe dlaczego promotor zaznaczył, że ma być właśnie "przewodowe" :-)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:10. |