![]() |
??? Otoczenie lokalne, ograniczenia ???
Problem może i się wydać prosty ale w każdym bądż razie mi sprawia problem. Mianowicie mam udostepnione w sieci lokalnej kilka danych jednak jak za wiele osob zaczyna targac to komp mi natychmiast zwalnia i musze ich recznie wyrzucac. Czy sa jakies ustawienia, program dzieki ktoremu moge ograniczyc mozliwosci kopiowania ode mnie plikow w otoczeniu lokalnym?
Pozdrawiam |
Jaki Windows ??
|
Win XP Pro
|
Poszukaj w "Panel Sterowania/Narzędzia administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych"
|
|
Dużo razy to juz mówiłem: Postaw FTP. Chyba nie musze pisac jakie sa tego plusy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Widzisz moj komputer jest w otoczeniu lokalnym akademickim. Nie mam niestety dostepu do serwera, i mozliwosci do niego doarcie wiec mam na mysli by zrobic sobie ograniczenie kopiowania pliko z molego komputera ograniczajac to w jakis sposob. Moze i pisano o tym wiele czytalem te posty ale nikt konkretnie nie dal odpowiedzi w stosunku do komputera "podrzednego". Nie wiem czy dobrze to ujalem ale nich bedzie. |
masz zainstalować u siebie na kompie FTP`a i udostępniać swoje zasoby poprzez niego. A nie jak dotychczas poprzez otoczenie sieciowe.
|
Ilość załączników: 1
Hmm... ponieważ moja poprzednia koncepcja okazała się nie skuteczna w 100% na dole postanowilem umieścić antykoncepcje. ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Hehe PatrixS a jesli mam takie okno: |
Odznaczyć opcje: "Narzędzia/Opcje folderów/Widok/Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)"
|
Merci Patrixs. Wlasnie zmniejszylem ilosc ludzi odczytujacych do 1-go.
Teraz jeszcze czy moglby mnie ktos pokierowac w obsludzeCerberus FTP Server ? |
Cytat:
Polecam Gene 6 Ftp Serwer. Jest zrobiony na wzór serv-u tyle że troche lepszy i łatwiejszy do poustawiania. |
No dobrez tylko mam problem nie wazne czy to przez Cebereus czy przez Gene 6 Ftp i ti i tu nie potrafie wyswitlic listy ludzi jacy sa w otoczeniu sieciowym.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |