![]() |
Niepowodzenie uaktualnienia PMA - czyli o co chodzi?!
mam problem z wypalaniem dvd na moim Lite Onie. Pod koniec sesji, juz po nagraniu danych pojawia mi się następujący komunikat:
21:57:07 #47 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1694 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 21:57:07 #48 CDR -1194 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1701 Niepowodzenie uaktualnienia PMA! 21:57:07 #49 TRANSFER -24 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1701 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! 21:57:07 #50 Text 0 File DVDR.cpp, Line 2015 EndDAO: Last written address was -1 21:57:07 #51 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1694 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 21:57:07 #52 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1694 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 21:57:07 #53 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1836 Zapis z prędkością 4x (5*520 KB/s) nie powiódł się! zmiana systemu (xp, 98) i programów nagrywających (nero, etc) nic nie daje - pod koniec kazdej sesji płytka się wywala. Nie wiem w czym tkwi błąd i za ewentualne wskazówki z góry dziekuje:) |
aspi :>
dma :> zainstalowane , wlaczone :> |
Jaki Liteon? :idea:
Jaki bios? :idea: Płyta + czy - ? :idea: Jaki producent płyty? :idea: |
płyta asus p2bf
najnowszy dostepny bios pod tą płytę (flashowałem go niedawno) lite on 1613s |
Cytat:
Jeśli miałbym być szczery A od dzisiaj chcę być szczery :> To miałem na myśli płytę do nagrywania :D I bios w nagrywarce :D |
Cytat:
sprobuj w DAO. |
Cytat:
Cytat:
|
widzialem to WIZZARD...
moze sie myle ale uaktualnianie PMA jest tylko w trybie incremental, czyli cos jakby zapis multisesyjny (chodzi o zapis pojedynczej sciezki). to, ze nero pisze DAO w logu, nie znaczy ze zapisuje w trybie Disk At Once. tak, jak mowie, byc moze sie myle. nie uzywam nero, to nie wiem tego na 100% temat jest jak dla mnie do sprawdzenia. |
Cytat:
;) próbowałem nagrywać na płytkach Lite on (+-) i na jakichś polskich płytkach apollo - efekt zawsze ten sam bez względu na program, czy system... notabene cd wypala bez problemu. Co do biosu nagrywarki; nawet nie wiedziałem, ze coś takiego istnieje ;), także niewiele mogę na ten temat. |
Cytat:
Jeżeli chodzi o zasób wiedzy - to faktycznie masz dużo do nadrobienia :taktak: To znaczy wcale nie musisz :nie: Ale jeżeli nie chcesz mieć problemów z nagrywaniem A temat choć odrobinę cię ciekawi - myślę, że cię wciągnie :mruga: Na początek proponuję, żebyś kupił ze dwie lepsze płytki Może być np. Verbatim, TDK, Dysan i niech to będzie DVD+R albo DVD+RW Wypal na tym i wtedy zobaczymy Wydaje mi się, że to wina płytek - a jeżeli nie - to od czegoś trzeba zacząć :D |
To na pewno nie wina płytek... Mam taki sam problem, tyle, ze przed chwila wypalilem film DVD bez problemu po czym chcialem wypalic obrazy plyt cd na plycie DVD i mam ten sam blad co kolega :/
|
Cytat:
|
Na PLATINUM, na ktorych na tej wypalarze nagralem ze 100 sztuk. Do tej pory wszystko bylo ok.
|
Mam ten sam problem. Używam płyt +R Platinum, Verbatim i TDK i występuje to na każdej płycie, ale nie zawsze, czasami nagra sie bez problemu. Płyty nagrane przy tym bledzie odczytuja sie bardzo powoli.
|
a u mnie ten problem wystepuje tylko kiedy chce skasowac plyte dvd-rw :( nagrywanie plytek wychodzi bezproblemowo :(
ale po przeczytaniu tego watku nadal nie wiem co mam zrobic :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |