![]() |
Drobne pytanko na temat TV-Out
Szukałem i nie znalazłem wiec mam nadzieje ze nie było, chodzi mi mianowicie o to ze mam podlaczona moja karte graficzna do tv (radeon 9600) i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje taka mozliwosc zeby np. na telewizorze lecial film z kompa a ja bym sobie cos robil na monitorze np. przegladal forum CDRinfo a jesli istnieje taka mozliwosc to jak to zrobic
Pozdro |
Wiem że na nvidi jest taka możliwość. Jak się otwierało na monitorze film (w małym okienku) to na telewizorze był w normalnych "telewizorowych rozmiarach". W readonie nie wiem, poszukaj w ustawieniach ekranu lub ustawieniach od karty.
|
jest taka mozliwosc ale wtedy karta nie ma wspomagania sprzetowego przy odtwazaniu filmu :(
|
U mnie trochę to skacze wtedy delikatnie, ale mam Radeona 9000.
|
mam R9600 i dwie karty dźwiękowe:
uruchamiam film (MediaPlayerClassic), w sterownikach karty/tryb klonowania:teatralny, a w MPClassic wybieram kartę dźwiękową nr1 a na kompie winamp i karta dźwiękowa nr2 dziaaała!! pozdr |
Cytat:
Pozdro |
|
Cytat:
Dzieki bardzo Pozdrawiam EDIT: WIe cie co ale nie mam napisow ogladam na vplayerze i nie mam na tv napisow pomocy poraz kolejny pozdro |
no to sprawdź allplayera oraz mpclassica
pozdr |
Na allplayerze tez nie mam napisow na tv a na mpclassic nie moge wlaczyc napisow wyskakuje mi komunikat
To Load subtitles you have change the video rendener type and reopen this file - DirectShow: VMR7 or VMR9 renderless -Real Media: Special renderer for RealMedia, or open it through DirectShow -Quicktime: DX7 or DC9 renderer for quickime -ShockWave: n/a NIe wiem o co chodzi prosze o pomoc Pozdro |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
lub zamień allplayera na bsplayera (nie pożałujesz!!) który wyświetla napisy na tv lub jak wspomniał smolik - ffdshow i wszystko jasne |
Dzieki Bardzo za pomoc mam juz napisy troche sie napocilem zeby ustawic ten ffdshow ale sa jeszcze tylko jakbyscie mi napisali jak obniżyć jeszcze te napisy bo mi wlaza na film w ktorej zakladce i ktora opcja
Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc Pozdro |
jeśli już doszedłeś do konfiguracji ffdshow to nie rozumiem pytania...
Może najpierw zmień w nim język (domyślam się że masz po angielsku): ffdshow configuration >> Tray, dialog & paths >> language: ustaw jaki ci najbardziej pasuje ;P i już nie powinno być żadnych problemów... |
Cytat:
Pozdro :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39. |