![]() |
SOHW1213S (SONY 710) pali 2x wolniej
Witam mam klopot z nagrywarka LITE-ON 1213S. Mianowicie pali zamiast 4x z predkoscia 2x. Wgrałem flash do SONY i dalej bez rezultatu tzn RW kasuje 33 min. Mam W2K SP4.
PŁyta SOltek SL75KAV. CHipset VIA 133 driver v4.41. Mam również zainstalowany programik IDETOOL (VIA BUS MASTER)3.0.14. Jednak to nic nie pomaga. Dodam iż na innym komputerze z systemem XP (wtedy była widoczna jako LITE-ON) działała prawidłowo. Proszę o pomoc. |
a aspi masz zainstalowane :>
i dma wlaczone :> |
nie bede powtarzal pytan Turboniego ;)
i jeszcze jedno na jakich plytkach palisz ;) |
Aspi 4,71,DMA właczone płyty Platinum. Wróciłem z powrotem do LITE-ON 1213S i dalej jest to samo :(. Dodam iż nagrywarka pracuje w zewnętrznej obudowie USB. Orientacyjnie co 30 minut pojawia się okienko "Niebezpieczne usuwanie urządzenia" mimo iż nie wyłączałem go. Proszę o pomoc.
|
a z winda masz wszystko ok :>
|
Jest wszystko w porządku z Windowsem 2000. Podczas kasowania wyskoczyło okienko "Niebezpieczne usuwanie urządzenia" i zniknęło wyświetlanie czasu kasowania :(. Nagrywarka w dalszym ciągu kasuje.
|
Czy problemem jest USB 1.1 na płycie? Obudowa działa w standardzie 2.0 i dlatego pali x2 zamiast x4??? Proszę o odpowiedź
|
Cytat:
A wracając do tematu. Spróbuj zainstalować ForceASPI 1.7. |
Mam nagrywarkę wewnętrzną umieszczoną w obudowie USB. Zainstalowałem ForceASPI 1.7. Pali wciąż 2x wolniej :(
|
Ilość załączników: 1
W czasie kasowania RW- pojawił się taki komunikat. Dziwne o tyle że pojawił się gdy uruchomiłem kasowanie przez Nero Express a nie Nero Start Smart. Poza tym nie posiadam żadnego urządzenia SCSI.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:48. |