![]() |
Chce migrować. I kropka??
Witam!
Mam tel. w IDEI w taryfie NIO30(płace 50zł/miesiac i mam za to 30min za free, a poza tym minuta 1,60zł). Podpisałem ją w sierpniu rok temu czyli w sierpniu 2005 kończy mi się umowa. I tu mam pytanie: jeśli teraz emigruje(:D) na Jedną Ideę to kiedy mi się bedzie kończyła umowa? Zmieniając będę musiał przedłużyć na kolejne 24 miesiące?? |
zadzwon do boku idei lub zapytaj sie w punkcie obslugi ;)
:> |
kiedys umowa nie byla przedluzana tylko plyanela dalej i pewnie nadal jest tak samo
masz darmowy bok, pewnie beda cos na ten temat wiedziec ;p |
ja tam tym z BOKu nie ufam :P wolałem się Was zapytać, dzięki ;)
|
nikt im nie ufa, ale komus kiedys trzeba ;)
|
Cytat:
|
Mozesz bez problmeu zmienic. Umowe bedziesz mial dalej do 08.2005r. Ty zmieniasz taryfe tylko, ale pamietaj ze musisz przejsc na minumum Jedna 50.
|
Zapomniałem dodac że ta migracja jest płatna i kosztowała Cię będzie 24,40.
Nie jestem pewien czy mozna ta sume póżniej przeznaczyc na rozmowy ale chyba nie. |
Cytat:
No nic - dzięki ;] Jeszcze się zastanowię ;) |
Według mnie też umowa będzie biegła dalej, bo w końcu nie podpisujesz nowej, tylko co najwyżej jakiś aneks do starej. Ale na 100% tego nie wiem, więc lepiej się rzeczywiście spytaj w jakimś punkcie, a najlepiej w kilku, bo rzeczywiście w poinformowaniem pracowników, to bardzo różnie bywa ;)
Natomiast jeśli chodzi o opłatę, to nie wiem, czy będzie to na pewno 24 złote. Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego, z jakiego abonamentu chcesz się przenieść na jaki, a dokładna tabela tych opłat jest na stronie IDEI. W każdym razie nie były to jakieś zabójcze kwoty, ale chyba w większości przypadków jednak więcej niż 20 złotych. |
Możesz zmienić na Jedna Idea 50
zmiana kosztuje 20zł netto czyli 24,40 w automatycznym BOK,przez sms, lub przez internet; jeśli złożysz pisemną dyspozycję zmiany taryfy w salonie lub zlecisz zmianę konsultantowi w BOK zapłacisz 25 netto 30,50 brutto. Zmiana taryfy nie ma wpływu na czas trwania umowy. Po zmianie na Jedną Idee: Nie ma możliwości powrotu do NIO30, ani zmiany na niższą Jedną Idee, choć to ostatnie jest do obejścia w ten sposób, że zmianiasz taryfe na NIO15 (co też jest płatne) przed zmianą na Jedną Idee. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie pomogę. Damian |
forest.. a orientujesz sie ile rzejscie z 30 na 15 moze kosztowac? bo jakos na dniach bede zmienial co nieco w swojej telefoni :)
|
Idea zgrabnie ukrywa wszelkie info starej ofercie NIO, ale znalazłem
http://www.idea.pl/binaries/PL/Binary/16/16999.pdf na stronie 3 Opłaty za usługi dodane w ofercie Idea Optima. Opłata za zdarzenie 25zł netto /30,5zł brutto. F. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |