![]() |
Sorki nie widzialem ze to kilka linijek wyzej poszlo, dwa razy napisane to samo coraz gorzej ze mna
|
Płytka płytce nierówna. Wśród markowych zdarzają się niewypały (rzadko ale bywa), a nawet wśród esperanz czy hawków może się zdarzyć jakoś co cię mile zaskoczy. Ale esperanza to nie jest dobra płytka dla Lite-ona (jak ci zależy na niskiej cenie to ja polecam Platinium DVD+R x8)
|
Mam nowe rewelacje co do mojej nagrywarki. Kolega przyniosl mi dzisiaj kilka plytek niewiadomego pochodzenia i chciaol zebym mu nagral kilka filmow, gdy chcialem nagrywac wyskoczyl mi taki komunikat: blad kalibracji lasera a pod spodem : zapis krotkiego Lite-out. Naprawde zaczynam sie uwazac ze cos jest nie tak. Jednak gdy wlozylem esperanzke wszystko sie pomyslnie nagralo. Uwazacie ze to byla wina plytki ktora kosztowala 1,80 w sklepie i pewnie byla biedna jak niieszczescie?????? Czy ten blad oznacza cos innego. Uwazam ze mam zbyt wiele zbiegow okolicznosci w ostatnim czasie nagrywarka szwankuje czy mam pecha co do plytek????
|
Pastel to takie płytki od verbatima. Charakteryzują się tym że np. w 5 paku każda jest innego koloru (z wierzchniej strony), a ich producentem jest Tayo YUden a nie MCC, a jak zauważyłem na mojej odrobinę lepiej palą się Yudeny, ale to nie musi się sprawdzać w każdym przypadku.
|
Te krzaczki , o których piszesz skądś są mi znane. Najnowsze sterowniki do płyt głownych opartych na chipsecie NForce
robiły mi podobny problem. Może weż sobie DVD+ i - RW na próbę. Przynajmniej nie stracisz kolejnej płytki Pozdr. |
Nowe rewelacje, podczas nagrywania plytki wyskoczyl mi taki komunikat: bład kalibracji mocy, a pod spodem: zapis krotkiego Lead-out co teraz sie moglo stac??? Chyba sie zaraz pochlastam
|
Czyli raczxej nagrywarka nie jest padnieta???? A czy jest jeszcze jakis sposob aby sprawdzic czy nagrywara jest w porzadku na przyklad robiac symulacje i odczytujac w kprobe - tylko ze ja nie jestem w stanie stwierdzic czy uzyskane wyniki sa dobre. Mowisz ze najlepiej jest nagrywac na Verbatimkach, ale na jakichkolwiek czy musza byc Pastel - co to wlasciwie znaczy????
|
HAWk = właśnie sobie odpowiedziałeś. Są to płytki z dolnej niszy jakościowej. A co do PS2 to plusy działają (sprawdzone na VERBATIM PASTEL x4 palony x4) [PS2 V10 Ripper3]
|
verbatim, tdk i inne markowe i to "plusy"
nie wiem jak jest z ps2 czy lyka plusy, czy tez nie ale verby minusy tez ponopc sa dobre |
DMA mam wlaczone sprawdzalem ale kupilem nowa tasme 100 okragla nagralem 4 plyty na PS2 i wszystko ok. Jenda sie nie nagrala ale byla porysowana i nawet nie ruszyla z miejsca, to raczej nie wina nagrywarki.
Jest jeszcze jedna sprawa mam nagrana plyte MOH Pacific Assault, ta plyta to HAWK. Jest taki problem wczoraj probowalem nagrac ta plyte kumplowi i wywalila sie przy 99% ale myslalem ze to wina jeszcze wtedy wadliwej tasmy, ale dzisiaj probowalem nagrac jeszcze raz na nowej tasmie i znowu sie wywalilo przy 99%, nagrywalem na jakiejs taniej plycie - nie markowej. Podczas nagrywania bufor caly czas skakal. Mam teraz takie pytanie, czy to moja nagrywarka jest walnieta czy ta gra jest nie dokonca dobrze nagrana bo na cienkiej plycie - HAWK i na koncu sa jakies bledy, zawsze przy 99% pokazuje sie komunikat: blad odczytu danych. Oco chodzi???? Probowac nagrac to na TDKu czy dac sobie spokoj???? |
no a najlepiej to w ustawieniach kontrolera IDE ;)
DMA powinienes miec wlaczone na dyskach twardych takze ;) :taktak: |
A na pewno sprawdzałeś to DMA, winda potrafi sobie ot tak ni stąd ni z owąd rozłączyć DMA (aha Nero Info Tool nie jest najlepszym narzędziem do sprawdzenia tego) i warto sprawdzić np w Kprobe w info o napędzie które jest to DMA...... (może ma Multiworda ??)
|
taka "gęściejsza" :>
|
Policzyc ;) A tak powaznie to te 40 zylowe maja wyraznie grubsze zyly od tych 80 i jest ich 40 a nie 80 :)
|
nagrywarka jest na master i DMA wlaczone, a w jaki sposob mam sprawdzic czy tasiemka jest 80 zylowa????
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45. |