Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Jak usunąć kodeki (https://forum.cdrinfo.pl/f16/jak-usunac-kodeki-43778/)

fdarek 10.08.2005 02:35

Cytat:

Napisany przez carefree
A ja poradzilem sobie z tym problemem inaczej. Odkrylem ze ten blad powoduja u mnie najnowsze sterowniki Nvidii. Odinstalowalem je i zainstalowalem starsze. Po resecie wszystko wrocilo do normy.

To fakt, mialem to samo, najnowsze stery nvidii powodowaly ze kolory na filmach byly jaskrawe i niepelne i to po 5 h instalowania systemu Xp Prof + stuff'u i kodeków.Instalacja starszych Forcewarów nvidii pomogla!!
Thanks za ten post carefree;)

carefree 27.06.2005 01:52

A ja poradzilem sobie z tym problemem inaczej. Odkrylem ze ten blad powoduja u mnie najnowsze sterowniki Nvidii. Odinstalowalem je i zainstalowalem starsze. Po resecie wszystko wrocilo do normy.

Duch 04.01.2005 12:38

Żeczywiście byłby to niezły sposób na rozwiącanie problemów ze sprzętem.

mimok 02.01.2005 10:23

Cytat:

Napisany przez Duch
Problem rozwiazałem Formatując dysk i instalując Winde od nowa. Ale jak sobie poradzić w przyszłości nie wiem !.

Tak na przyszłość. Ja mam spakowane katalogi (Windows, Program Files i Document & Setting) w archiwa, które rozpakowuje i zamieniam jak jest potrzeba. Najczęściej jest to katalog systemu i D&S. Robię to pod 98, którego uruchamiam z dyskietki ze ścieżką do katalogu systemu byle jak zainstalowanego w jakimś katalogu na dysku. I to jest cool sposób na kaprysy WinXP, szczególnie jak z nim eksperymentujesz. Katalogi archiwum są spakowane bo sa w ten sposób zabezpieczone przed zakażeniem. :bicz:

Duch 01.01.2005 23:01

Nieraz nie wiem jakiego codeka film potrzebuje zazwyczaj stosuje K-Lite Codec Pack 224.

Maciej 07.12.2004 00:51

Cytat:

Napisany przez Duch
Problem rozwiazałem Formatując dysk i instalując Winde od nowa. Ale jak sobie poradzić w przyszłości nie wiem !.

Do samego oglądania filmów zainstaluj filtr ffdshow + AC3 Filter, po co zaśmiecać system mega packami kodeków.

Duch 06.12.2004 21:33

Duch 03.12.2004 12:51

Ale jak to zrobić ?
Jak daje usuń to pojawia mi się pytanie czy ponwnie uruchomić komputer daje Tak, pojawia mi się okno i pisze że blokuje mi usuniecie program MMC w Windowsie a do niego sie już nie umiem dobrać.

tom34 02.12.2004 23:39

Spróbuj ręcznie usunac kodeki widoczne w oknie "Właściwości: Kodery-dekodery wideo" które uważasz, że moga powodować ten problem.

Duch 02.12.2004 12:57

Jak usunąć kodeki

Wszystko mi ładnie działało dopuki Windows Media Player nie wgrał mi jakiegoś kodeka i teraz jak włączam jakis film to jest bardzo duże nasycenie kolorów (wręcz jaskrawe) jak włączam tryb awaryjny to tam jest wszystko ok.
Dowiedziałem się że w Muj komputer-->sprzęt-->menadzer urządzeń-->kontrolery dzwięku,wideo,gier-->kodery dekodery wideo można usunąć wybrane ale nie moge tego zrobić bo po restarcie kompa wracają na swoje miejsce.
mam Winde XP sp1
Może ktoś ma jakieś pomysły jak naprawić ten problem ?
Prosze o szybka POMOC !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.