![]() |
Cytat:
nie podlewane zgina sadze, ze zywotnosc plyty na dzis mozemy okreslic jako wprost proporcjonalna do ilosci wypitego piwa. czas pracuje na nasza korzysc, za 20 lat cos bedziemy wiedziec. a tak na serio - hierogrify, pismo obrazkowe, sznurkowe, rekopisy na pergaminie - przetrwaly wieki wiec nasze doskonale plytki chyba pobija te staroswieckie nosniki danych. nasza technika jest przeciez lepsza :) |
Wszystko zależy też od tego, w jakim porządku masz nagrane płytki..., tzn. jak je przechowujesz. Ja mam sporo płytek CD-R od 1996/97 roku i do tej pory żadna mi nie siadła (odpukać w niemalowane!). Co do płytek DVD to najstarsze mam jakiś rok, więc ciężko się wypowiadać, ale... jakość nośnika + jakość wypalarki + jakość składowania = czas żywotności! Za 10-20 lat możemy wrócić do tego wątku ^_^ Pozdrawiam
|
Cytat:
|
|
Zywotność nagranych płyt DVD;CD
Witam
jestem tu poraz pierwszy więc pozdrowienia dla wszystkich zarejestrowanych użytkowników tego forum mam pytanie czy ktoś może wie lub gdzieś przeczytał jaka jest żywotność płyt DVD i CD Chodzi mi tutaj o płyty markowe jak Verbatim czy TDK |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23. |