![]() |
pierwsza plyta ktorej nie moge skopiowac
Witam
Wczesniej podpialem sie pod topic o shreku2 ale z racji tego ze moj problem dotyczy tego tytulu tylko posrednio a szukajac nie znalazlem w starszych watkach pomocy postanowilem zalozyc topic. Jak wspomnialem jest to problem ze skopiowaniem shreka2, jednak nie taki jak w topicu ktory rowniez traktuje o tym tytule. (tam rzecz dotyczy po prostu tylko kompresji na plytke 4,7) Otoz u mnie to wygladalo tak... Plyta dobrze sie czytala w odtwarzaczu stacjonarnym, zas na kompie niczym nie dalo rady tego zrippowac - dvd decrypter, alcohol, dvdclone2, czy po prostu zgranie total commanderem, nie dalo rady tego zrobic. Wyskakiwaly komunikaty typowe dla uszkodzonej plyty, czy sektorow. Wlaczenie szybkiego pomijania blednych sektorow nie mialo sensu bo to wygladalo jakby cala plyta byla "bledna". Clonedvd2 pokazywal zielony ekran z komunikatem ze plyta jest zaszyfrowana badz uszkodzona. Anydvd nic rowniez nie pomagalo. Pewnie spotkaliscie sie z podobna sytuacja, czy da sie cos na to poradzic czyli wykonac kopie ? |
-
uzyj dvd region+css free ja go ściągłem z ruskiej strony ale nie pamiętam jakiej też miałem taki problem wrzucałem na stacjonarny i otwarzał a wrzucałem na nagrywarke dvd to mieszał z 2min a póżniej wywalał ze błąd miałem zainstalowan any dvd i nic nie pomagało wiem ze tent programik łączy sie bezpośrednio z netem i pobiera sobie odpowiednie regiony
|
dzięki, spróbuje jak mi płyta wpadnie znowu w ręce
|
-
:spoko: czasami warto troche płytke po naginac tez pomaga
|
Ja robilem go w shrinku i chodzi bez problemów
|
no widzisz, ale zeby zrobic go w czymkolwiek to musza sie czytac pliki a u mnie sie nie czytaly
|
ehhh ja mam swoje metody, moze sie to wydac smieszne ale, przegrywam ta metoda wszystkie rodzaje plytek (z wypozyczalni, ze sklepow, piraty itp), mianowicie to proste kopiowanie za pomocą NERO EXPRESS albo innego programu z opcją: COPY DISC. najpierw sobie wkladam plytke z filmem, robi sobie obraz na dysku ktory pozniej usunie, a po zrobieniu obrazu wkladam pusta plytyke dvd i wszystko git... moze sie to wydac smieszne i nierealne ale skutkuje.
|
http://www.dvdidle.com/download.htm Ściągnij sobie programik jest po Polsku i będzie wszystko OK :piwo:
|
Witam zgromadzonych. Shrek 2 doskonale chodzi skopiowany w Shrinku...nawet odtwarzacz stacjonarny nie ma problemów z filmem typu seemless branching skopiowanym w shrinku. To chyba jeden z najlepszych programów 8 ) oczywiście przy współpracy z Nero...
|
jedyny problem ze Shrekiem 2 jest taki, że ma w cholerę (nie pamiętam ile, ale chyba grubo ponad 100) plików VTS_**_*.*, przez co DVDDecrypter poszedł tylko w ISO Mode, DVD2DVDR się zawieszał a podołał całości DVDShrink.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:40. |