![]() |
SafeDisc 2 i 2.8 Pomocy!!!!!
Witam mam mały problem próbuję ostatnio zrobić kopię płyt do nawigacji zabezpieczonej SafeDisc 2 i 2.8 i wszystko się sypie. To znaczy kopie są bee ***61514;)). Wcześniej bez żadnego problemu robiłem kopię tych płyt. W małym skrócie napiszę, co robiłem i na czym to robiłem żeby uprzedzić zbędne pytania.:) A wiec System xp dysk 160 G ram 2x256 procek P4 nagrywarki - Lite-on LTR-52327S ( QS58) Lite-on DVDRW SOHW-832S (VSO8) Płyty, na których wypalałem to: Verbatim DataLife, Samsung Digitall, Verbatim Super AZO.(Coś około 20szt poszło do kosza) soft clone, alkohol, GameJack 4 ( aspi do wyboru do koloru) Robiłem to wszystko w różnych konfiguracjach i nic, łącznie z kasowaniem systemu formatowaniem C i wgraniem go od nowa. Próbowałem na czystym systemie z samym alkoholem i nic. Potem dogrywałem soft i dalej nic!!.( Oczywiście alkohol jak zrzuca obraz płyt to pokazuję jak należy błędne sektory od 800 do 5tyś parę, natomiast do nagrywania ustawiałem z korekcją EFM, próbowałem też z korekcją danych subkanałowych, w trybie wszystko RAW-DAO) Testowałem pamiątki są ok. Dostałem piany skasowałem cały system., usunąłem partycje zrobiłem nowe i dalej nic!!! Jeszcze trochę to mnie trafi >>>>> I co teraz mam robić? ( kompa na śmieci? a może go polać dobrą wódeczka to się upiję i w końcu odpuści?)
|
Zmień bios w SOHW 832s na VSOE i użyj najnowszego Clone CD. Powinno się udać. Mnie się udało zrobić kopię bezpieczeństwa "Medal of Honor Breaktrought" - SD 2.9. Alcohol za każdym razem robił nie działającą kopię. Dopiero Clone CD pomógł. W ostateczności spróbuj odczyt zrobić Alcoholem, a nagrać Clone CD.
Pozdr. |
Clona mam najnowszego a wypalam na Lite-on LTR-52327S ( QS58) Robiłem odczyt alkoholem a nagrywanie Clonem i lipa i co dalej :(((
|
Ja płyty do navi DX-owe nagrywam alcoholem 1.9.2 1705 na profilu safedisc 2/3 zapis z włączoną korekcją EFM.
|
I ja je też tak nagrywałem do czasu :((
|
Sprawdzasz w tej samej navi co poprzednio?Bo niektóre navi nie działają na verbatimach.
|
Mam jeszcze wczesniejsze kopie na Verbatimach i działają na tej navi ( sprawdzam na kilku na Commandzie, na Blaupunkcie DX-R70 na MFD i lipa. Za to płytki do Beckera wypalają się normalnie tylko ze tam siedzi inne zabezpieczenie.
|
to może nagrywarka wysiada?
|
Nic z tego kolega ma tak samą porzyczyłem i lipa :(
|
No ładnie a gdzie się podziały tęgie głowy z forum ??? żadnej dobrej rady?? Zaraz sie popłaczę
|
Te same mapy?To znaczy było już tu na forum ktoś prawidłowo kopiował polskę dx a niemcy i jeżeli dobrze pamiętam alpy 2004/5 nie dał rady a niby te same zabezpieczenie
. |
Ajak kopiowałem Alpy, są zabezpieczone SafeDisc 2.9 a Polska SafeDisc2 Dla tego Alpy komuś nie poszły
|
Ja mam polskę,niemcy,alpy i główne drogi europy 04/5 wszystko idzie na SD 2/3,a nie robiłeś w kompie jakichś modyfikacji?
|
Był lekko podkręcany, ale jak go formatowałem to wróciłem do ustawień fabrycznych i nic . Jutro jak dam rade to z nim powalczę w ostateczności za to, co mi robi mogę mu zrobić kąpiel; w wannie z pianką. :))
|
a czy po zrobieniu obrazu podmątowałeś go pod wirtulny napęd ? może masz zainstalowane oprogramowanie bloklistowane przez SD2.9 ? czy zaznaczyłeś w alcoholu lub ClneCD ukrycie nosnika CDR ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39. |