![]() |
Co lepiej kupic ?
wlasnie sprzedalem swoja nagrywarke Yamahe CRW6416 i stoje przed trudnym wyborem kupna nastepnej .rozwazam tylko trzy modele : LG x16 box , teac x16 box i yamahe YAMAHA 2100E box . jestem tym bardziej zdezorientowany gdyz Yamahe ta moge kupic malo uzywana za 350zl , a nowy teac kosztuje ok 570zl.
Jesli macie jakies doswiadczenia (negatywne i pozytywe) z w.w nagrywarkami to prosze o pomoc . szczegolnie zalezy mi na opiniach uzytkownikow Yamahy 2100E (IDE) . |
Cytat:
|
czytalem ten test , jednak on mi niczego nie wyjasnil wrecz przeciwnie ;) , mnie interesi tylko to czy oplaca sie zostawic ponad 200zl w kieszeni i kupic Yamahe , czy tez jest to zly wybor i lepiej co innego . zaznaczam ze wypalam max 10 plyt na tydzien
|
Cytat:
|
czy naprawde nikt nie mial do czynienia z tym modelem yamahy ?
czy warto kupic cos takiego za 350zl prosze o opinie !!! ;) |
kup, Yamahe potestuj , odsprzedaj, za tyle samo , no chyba ze bedziesz zadowolony, poczym sprzedaj :) i kup Teaca , ew. LG 16ke
pozdro 6 |
brak bufor underrun przy 16 x to jest gra w ruletkę a 8 mb to tylko nieco ponad 3 sekundy ochrony. Yamaha sie tu nie popisała
pozdro 6 |
Korzystam z jamaszki 2100E hhhmmmmm.... to już 11 miesięcy po 7 miesiącach trafiła na serwis (wymiana OPU) ale jestem z niej zadowolony wypaliła naprawdę sporo :-) bardzo dobrze zczytuje mi audio raczej staram nie nagrywać "w locie" choć czasami mi się zdarza jestem zwolennikiem image-ów (3 minutki mnie nie zbawią ale czasami..................) nie pokoi mnie tylko "mało używaną" jak stwierdziłeś, skąd masz pewność ??? jak z gwarancją??? osobiście nie kupiłbym żadnego napędu bez gwarancji zwłaszcza za 350 zł. Zastanów się nad zakupem LG16x na giełdzie do wyrwania za niecałe 450zł to tylko/aż 100zł różnicy gwarancja producenta serwisy w całej polsce bawiłem się kilkoma sztukami tylko w jednej dostawie zauważyłem a raczej usłyszałem nagrywarka podczas odczytu wydawała z siebie wysokotonowy pisk dość nieprzyjemny dla ucha ale po kilkunastu wypalonych płytkach piszczenie ustało :-) możliwości do ceny........imponujące.......jak dla mnie, trwałość i bezawaryjność ??? duży znak zapytania zajrzyj do najbliższego serwisu LG i zobacz na pułkach ;-)
pozdr. ps. uupppssssss........... zapomniałem o TEAC-u jest droższy od LG o jakieś 50 zł możliwości podobne bez SF2 ale w tych czasach to już nie problem ......... prawda chłopaki ????!!!!!!!! buuuuuuuuhahahahahaha za to trwałość gwarantowana !!! |
Cytat:
|
Dziwne ja ma mTeac 4x4x32 i jakos tne SaeDisk2 bez problemu do image pozniej betablocker i jechane
dziala chyba ze mowicie o Teacu 16x10X40 powiedzcie cos blizej czy to w ogole przelknie jakakolwiek kopie sf2 ? i jak to ludzie roziwazuja to zabezpieczenie a raczj jego kopiowanie bo chce kupic soie x16 i nie wiem czy sie w *** safediskowie nie wpakuje |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |