Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD Shrink i transkodowanie filmu (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-shrink-transkodowanie-filmu-43962/)

l@mer 16.12.2004 08:26

A po cholerę to menu ? Chyba najwazniejszy jest sam film Jeżeli nie wyrzucisz menu to shrink podczas transkodingu bardziej ciachnie bitrate filmu :blee:

ikar39 15.12.2004 22:17

-

najprosciej jest zgrać dvd shrikiem cały materiał bez kompresji na twardy dysk a pózniej ja właczam instant copy 8 wywalasz dodatki i zostaje ci menu +film i jest ok acha W ZAKŁADCE INSTANT COPY musisz wybrac opcje (customized resize) ja tak przynajmniej robie i jest ok

waldi188 15.12.2004 18:36

Dvd Shrink

Słuchaj po pierwsze full disc - oznacza cały dysk z całą zawartością!!!!
Zrób tak:
1. Załaduj film na twardziela :mruga:
2. Po pełnym załadowaniu wejdź na zakładke Re-author
3. Przy zapalonej zakładce DVD Browser przeciagaj jak w Nero dodatki które
cie interesują (film - movie i inne) :bicz:
4. Przejdź do zakładki Commpression Settings i tam powyłanczaj niepotrzebne
dźwieki i napisy!!! ;)

5. Potem juz tylko Backup i opcje nagrywania sam ustawisz czytajac.

POWODZENIA!!! :piwo:

Reetou 05.12.2004 16:26

Najlepiej powywalać dodatki w DVDRemake.

dszyszko 05.12.2004 15:26

no wlasnie i tu moze myle pojecia, gdyz w dodatkach zaznaczam opcje Still image (bo mysle ze zamiast menu bedzie tylko zdjecie -a co za tym idzie mniejszy rozmiar), a nie chcem uzywac opcji ReAuthor bo trace menu i dlatego myslaem ze w opcji Full Disc jak powylaczam dodatkil to wszystko bedzie OK, a tak nie jest, jest skompresowany caly film ze wszystkim. A jest moze inny program co by usuwal rozne dodatki, bo np w clone cd zauwazylem ze nie wszystko mozna dokladnie nanlizowac co mozna usunac?

Reetou 05.12.2004 15:10

Interesujące, jak w opcji Full Disc odznaczasz dodatki? Napisy i audio - owszem, ale w dodatkach można tylko zmienić poziom kompresji. Z kolei w opcji reauthor menu traci swoją funkcjonalność.

dszyszko 05.12.2004 14:38

DVD Shrink i transkodowanie filmu

Witam wszystkich.
Czy moglbym prosic o mala pomoc. Doczytalem sie ze mozna ponoc? w DVD Shrinku transkodowac film ale zostawiajac przy tym menu. Mam obecnie wersje 3.2.0.15 i po zaladowaniu calego filmu i w zakladce Full Disc odznaczam rzeczy (dodatki, napisy i audio) tych ktorych nie potrzebuje, zostawiam tylko film plus menu, to co chcem i po nacisnieciu Backup rozpoczyna sie proces, tyle ze nadal sa wszystkie dodatki (cala plyte transkoduje!!! ). Czy ktos wie jak to zrobic, czy cos zle robie?
Jeszce jedno co zauwazylem, jak zaznaczam zeby w danej scenie zamienic film z menu na opcje Still image to po komresji wszystko jest tak jak oryginalny film, tyle ze wszystko skompresowane i nie jest w zbyt bobrej kopii. Ma ktos jakies sugestie? Czy ja cos zle robie, czy moze cos jeszcze trzeba dodatkowo ustawic?
Dzieki za info

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:37.