![]() |
DVD i Nagrywarka Pomocy
Mam Dvd Pionier 116 i Teac 516EB na płycie Epox 8kta3+Pro Winda 98SE.Po zainstalowniu 98Se i wszstkich sterow na koncu LiveWare3.0 do SBplayera 1024 winda strasznie dlugo sie uruchami mota sie zaraz przed wejsciem na okna(skacze dioda od DVD).Znika mi nagrywarka a w pionierze wylacza sie DMA.Jesli wylacza oba DMA to sa oba urzadzenia.Obydwa powinny pracowac prawidlowo z wloczonym DMA.Kiedys mi sie udalo poprawnie zaintalowac wszystko(w roznej kolejnosci instalowalem stery).
|
Czasami jest tak, że nie wszystkie urządzenia działają poprawnie przy włączonym DMA!
|
odpowiedz
Oba urzadzenia prawidlowa powinny dzialac z wloczonym Dma.Tylko jest konflikt miedzy SB a nagrywarka.Nie wiem jak se z tym poradzic.
|
Sprobuj zainstalowac jeszcze raz VIA 4in1 Service Pack - powinno pomoc. Powodzenia
|
jak nie ma konfliktu sprzętowego to nainstalowac jeszcze raz najnowsze via 4in1 i/lub nie istalować niczego poza sterami do sb live a i z tego wyłaczyć sb 16 emulacje / mam cdrw, dvd, live 5.1 i płytę AK31 i wszystko pos 98se idealnie
kolaboruje :)/ polecane jest po instalacji sterów do sb live nainstalowanie jeszcze raz 4in1 / poszukaj na viahardware.com/ a jak jednaj jest konflikt sprzętowy to małe przemeblowanko w obudowie i patrz pkt 1 :) pozdro |
Dzieki wszystkim za rady:-)
Znalazle przyczyczyne.Za wszystko wine ponosila plyta glowna.Najnowsza aktualizacja biosu dodaje mianowicie nastepujaca rzecz:
* Fixed system hang when installing a SoundBlaster and Live Ware Z gory wszytkim dzieki za rady.... |
Biorac pod uwage fakt jak bardzo nietypowym sprzetem jest soundblaster przyznalbym producentowi plyty czerwona kartke.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:50. |