![]() |
Komp wiesza się po załadowaniu
Witam.
Chyba niektórzy pamiętają, że ostatnio robiłem formata. Mam wina xp pro z sp2 i mam taki problem, że po uruchomieniu komp się wiesza. Mogę ruszać tylko myszką, gdy najadę na START to pokazuje się klepsydra. Wszystko wraca do normy gdy się wyloguje i zaloguję ponownie. Po formacie mam wgrany tylko narazie program CloneDVD2, Azureus i grę Half-Life 2 :taktak: Gdy się wylogowuje, to coś długo zamyka explorer.exe :ysz: Wie ktoś w czym tkwi problem :help: P.S. Ci co pamiętają to wiedzą, że przed formatem też mi się tak działo :taktak: Po formacie nie powinno :nie: a tu zonk :ysz: |
po formacie nadal jest ten sam problem..?
hmm... mozliwosc jest taka ze cos siedzi w boot sectorze twardego dysku. |
Cytat:
Nie włączałem kompa trzy dni i przy pierwszym uruchomieniu było wszystko :spoko: ale juz nastepnym razem był ten problem :smutny: |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
oczywiscie wyłaczyłem niektórw usługi jak Centrum zabezpieczeń, zwiekszylem limit polaczen i deaktywowałem firewalla |
bedziesz zdrowszy :)
granie co 3 dni - to jest to :D |
Tylko pamiętaj o częstym czyszczeniu kompa, bo przez 3 dni się nieźle zakurzy :P
|
Nie róbcie sobie jaj tylko cos poradzcie :taktak:
:help: |
Cytat:
1. zmiana pasty na procku 2. sflashuj w mobo biosa 3. zmniejsz timingi pamięci najlepiej daj wszystko na spd i auto problem niezniknie to sprawdź prime 95 kompa jak wywali błąd zmnień zasilacz |
To może spróbuj w msconfig'u wyłączyć wszystkie procesy które uruchamiają się z kompem, i zobacz czy będzie ok :D
|
Cytat:
Zasilacz mam nowy :D Chieftec 360W :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
a co to jest to trzecie ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |