![]() |
Cytat:
Czasami też trzeba uruchomić Azureusa 2 razy. Bo za pierwszym razem Azureus nie zawsze zdąży otworzyć odpowiednie porty na routerze. Wtedy trzeba zamknąć program i uruchomić ponownie. |
Cytat:
|
Być może wystarczy odpowiednio skonfigurować sam program Azureus.
W menu Tools weź opcję Konfiguracja. W sekcji Serwer wpisz jako "Bind to local IP address" swój lokalny adres w sieci LAN (czyli np. 192.168.1.20). Niżej w "Override IP address send to tracker..." wpisz adres zewnętrzny sieci (taki jaki przypisany jest do routera). Numeru portu wpisywać nie musisz (chyba). Ja mam to wszystko ustawione tak jak napisałem i u mnie działa |
Spróbuj skorzystać z BitComet, on ma podobno jakieś optymalizacje dla NAT. Nie wiem czy to prawda ale u mnie lepiej ściąga niż Azureus, a mam ten sam problem co Ty.
|
Ja też miałem coś takiego, ale admin mój przekierował mi port jaki chciałem bez żadnych problemów :D Treaz używam go zamiennie w azureusie/eMule :P
|
spróbuj tak jak radzi tutaj Woitas
|
Hihi przekierowanie nie jest takie proste jak ma sie wlan itp. Wszystko zalezy od admina i tego czy mu sie chce, a przewaznie nie ma czasu:). A czy azuereus nie korzysta z dowolnych portow??A tak po drugie uzyj bit torrnado lub bit torrenta, mam zolte swiatelko, a i tak ciagne na maksa:)
|
byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyło
w skrócie... masz wewn/prywatne IP, a więc musisz na serwerze przekierować port używany przez Azora, na te twoje wewn/prywatne IP |
Azureus - problem z NATem - co mam źle?
Sorki, jeśli było, ale nie znalazłem.
Chodzi o to, że jakoś mi to ściąga, ale z zawrotną prędkością max 4kB/s :\ O zdrowiu: cały czas mam żółtą emotkę czy problem z NATem. Jestem początkującym userem takich progsów. Co moge zrobić, aby to zaczęło w pełni działać. Thx |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:28. |