![]() |
witam .Jestem posiadaczem vw passat 1.8t .Dziś rano po odpaleniu przy temp.-15 zaświeciła kontrolka (czerwony termometr) i z pod maski wydobywał się zapach rozgrzanego żelazka zaznaczam ,że zapach ten wyczuwalny był po 20 sekundach od uruchomienia silnika okazało się że turbina jest bardzo gorąca.Mam pytanie co się zepsuło i dlaczego i czy mogę nim jechać do mechanika czy laweta?
|
nie będe na temat swapa dyskutował w "klasyku"
co do płacenia też TAK jestem żałosny, NIE nie wstydzę sie tego P.S. koniec wypowiedzi mej ... --edit-- zrób sobie replikę |
Kupił to może go nawet zwodować do Odry jak będzie chciał tudzież zagazować :>
I nie ma w tym nic złego ... a to czy to kultowe auto nie ma tutaj nic do rzeczy. A już same gadki typu stać Cię na taki samochód to stać na bp95 można sobie sobie darować bo są raczej nierzeczowe i żałosne. Stać mnie to kupiłem i żeby nie płacić za 100 km 150 zł zakładam gaz i mam w dupie to co inni powiedzą :> |
Cytat:
:P |
Cytat:
:P |
Cytat:
k***a jaki kolo, normalnie :sciana: chłopie jak chcesz przekładki robić w hamerykanskym kultowym samochodzie to dla Ciebie tylko :bicz: :taktak: takich rzeczy się nie robi, bo to PROFANACJA :czytaj: jak kupujesz taką furę to STAĆ Cie na benzynę i opłaty itp. więcej nie napiszę |
A czy przypadkiem camaro to nie RWD ? :>
Szczytem było by wstawienie jakiegoś diesla do camaro ze merca 124 3.0 TD Napęd na tył ... więc to ma już jakiś sens. Kwestia wiązki ,łap ,spasowania tego itp itd. dobry rok zabawy full time job ... jak nic. |
Będzie duużo dłubania, silnik 1.8 od mondeo mk2 ma 115 KM, 2.0 ma 136...
Teoretycznie 2.0 jest tylko 4 KM słabszy od oryginalnego 3.8 z Camaro. |
Inicjatywa fajna ale trzeba mieć gotówkę do utopienia,
swój garaż, narzędzia no i wiedzę mechanika... wtedy to można nazwać hobby/zabawą. Jak miałbyś za wszystko płacić innym (za remont/wykonanie) to się nie opłaca. PS Silnik 3.8 w PL ? Bankructwo murowane :] |
szit... tak myslalem:/ ale musialem to "uslyszec" od kogos kto sie zna.
dzieki! ;) |
Wsadź mu silnik od malucha
przekonaj, że tak jest dobrze i spoko jak zacznie cię być stać, to pomyślisz co dalej |
To się rejestruje jako zabytek.
Ale jeśli nie stać Ciebie na opłaty, to przestań pisać do tych warsztatów, bo zdziwisz się... Bierz tego Camaro, jeśli sam potrafisz coś zrobić. |
Obawiam się, że to nie jest samochód do kraju, gdzie ~70% benzyny to podatki...
|
Wydaje mi się to nieopłacalne... silnik + skrzynia + wszystkie przeróbki pod montaż łap i poduszek silnika to przekroczy koszt tego wehikułu... a jeszcze pewnie półośki nie będą pasowały do skrzyni, tak że ogólnie to poszukaj czegoś na co Cię stać ;)
|
witam! tez mam pytanie dla mechanikow.
od dluzszego czasu szukam jakiegos warsztatu, ktory wykonuje repliki samochodow, ale nic z tego. Albo nie maja czasu, albo nie odpisuja... ostatnio znalazlem oryginalny samochod (chevrolet camaro 1979r) kompletny. wszystko spoko, ale nie stac mnie na oplacanie samochodu. ktory ma 3.8 silnik :\ zastanawiam sie nad wyciagnieciem oryginalnego silnika i wlozeniu np od forda monde mk2, albo forda focusa (silnik 1.8). pytanie brzmi czy w ogole jest to mozliwe i czy nie bedzie to nie bezpieczne i czy w ogole uciagnie to karoserie od tego camaro? Dzieki! pozdrawiam :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |