![]() |
wysyłka DVD do USA-jak to nagrac?
Witam.
Mam plan wysłać do USA prezent do szwagierki. Dwie płyty DVD-R z naszego wesela oraz składanke małych filmów kręconych aparatem cyfrowym i kamera DV. Czy możecie pomóc i wskazać na co muszę zwrócić przy przegrywaniu gotowych już płyt DVD oraz tworzeniu nowej składanki? Szwagierka będzie to raczej oglądać na stacjonarnym DVD więc konwersja na uniwersalnego Divx'a raczej odpada... Wybaczcie , że nie przekopałem archiwum ale troche mam mało czasu w pracy a w domu mam małe dziecko. Dlatego będę wdzięczny za pomoc. Pzdrawiam. Michał ps. jesli potrzebne są jakieś dodatkowe szczegóły, proszę pytać. |
trzeba zrobic filmik na dvd w ntsc
|
możesz podac więcej konktretów? w jakim programie? co mam zrobić z gotowymi płytami dvd?
|
wydaje mi się że w USA podobnie jak w Europie produkuje się odtwarzacze dvd które obsługują PAL i NTSC (oczywiście jest to moje zdanie) więc łatwiej będzie jak wyślesz na próbę jedą łytkę DVD i się przekonasz czy chodzi czy też nie - po przerabianie PAL na NTSC to bbbardzo ciężkie zadanie - tybardziej ciężkie im wiecej masz materiału do przerobienia :( !! więc taniej i szybciej wyjdzie cię wysłanie płytki do przetestowania
pozdro |
Cytat:
powiem tak - wysylalem do Kanady filmiki - palone na dvd- i + ktoore mialy dzialac na samsungu ktoory niby widzi pal i ntsc.. i problem byl taki ze wywalalo ze disc unplayable czy cos takiego.. wiec jedyne co moze byc jeszcze nie tak to to ze jak zrzucale plytki robilem z nich "bez regionalne" a ktos mi cos kiedys powiedzial ze u nich wiekszosc odtwarzaczy smiga tylko na regionie 0 - kiedys jeszcze sproobooje zrzucic filmik tylko do "0" i zobaczymy czy zasmiga w CAD.. pozdr Szo |
Tu nie chodzi o PAL czy NTSC tylko o kodowanie regionalne. Europejskie wypalarki mają kod nr 2 a w USA i Kanadzie jest 1. Są programy, które usuwają te kodwanie. Napewno DVDShrink i DVDFab - ale nie wiem czy te akurat Ci się przydadzą
|
Cytat:
pozdro |
Ale napisałeś wcześniej, że odtwarzacze w USA obsługują i PAL I NTSC (tego ja nie wiem) wiec zostaje tylko odblokować region
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:36. |