![]() |
Udostepnianie plikow
Witam
Mam pytanko jak udostepnic swoje zasoby w sieci lokalnej tak aby w Total Commander mozna bylo sie polaczyc z danym IP i w zaleznosci od haslo udostepniac poszczegolne sasoby - mam nadzieje ze za mocno nie przyciemniłem i i bedzie wiadomo o co chodzi :) |
ten co udostępnia musi założyć serwer FTP i udostępnić na nim swoje zasoby. I można wówczas połączyć się z nim za pomocą Total Commander wpisując odpowiednio IP, Login i hasło.
Gdzieś w necie widziałem dokładny opis ...jak znajdę dam linka. |
dzieki sam rowniez zaczne szukac bynajmniej juz wiem czego - alel jak znajdziesz jakiś link to z góry dzieki
|
Normalnie - prawoklik na katalogu i udostępnianie. Nadajesz uprawnienia odpowiednim userom i tyle (wyłącz proste udostępnianie w opcjach folderu).
A w tc piszesz cd \\192.168.0.x |
server ftp - jakiego najlepiej uzyc programu aby cos takiego postawic win98 - latwy prosty skuteczny - bo chce aby to dzis jeszcze zadzialalo a nie chce poswiecic calej nocki na to :)
|
sam używam prostego ....Cerberus FTP Server
|
BPFTP Server - dużo ustawień, pełen podgląd co się dzieje z Twoim serwerem. Jedynie o czym trzeb pamiętac przy zakładaniu serwera to wyłączenie firewall'a w windzie xp (jeżeli z win xp korzystasz)!!!
|
Lub GuildFTP czy jakoś tak - kiedyś używałem - prosty i fajny (wchodził w skład krasnala)
|
oki dzieki dzieki zsalem juz BPFTP Server skonfigurowalem tak intuicyjnie i chyba dziala - jedynie pytanko czy ktos moze spotkal sie z zpolszczeniem tego programu bo chcialbym wiecej wiedziec o co tam chodzi tak dokladnie a nie tak na wyczucie :) - pozdro i dzieki wszystkim
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36. |