Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z plikami ukrytymi (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-plikami-ukrytymi-44042/)

Loczek 06.12.2004 20:18

Problem z plikami ukrytymi

Mam nietypowy problem. Podczas mojej nieobecnosci komputerem zajmowal sie mlodszy brat. Dzisiaj chcialem otworzyc ukryty katalog. Wchodze w Opcje folderow w panelu sterowania, a tam na liscie w zakladce Widok nie ma pozycji Pokaz ukryte pliki i foldery. Wchodze wiec na dysk c: klikam na pasku Narzedzia a tam tylko mapuj dysk sieciowy, Odlacz dysk sieciowy i synchronizuj. Pomozcie bo ja nie mam pojecia co jest grane.

Loczek 06.12.2004 22:01

Czy naprawde nikt nie wie co zrobic zeby bylo dobrze ??

Morris 06.12.2004 22:19

Może masz w systemie jakiegoś robala, którego trzeba usunąć lub...
zdolnego brata, któremu musisz pogratulować ;)

PS Być może zhackował Ci windę jednym z tych cudownych programików, które wiele potrafią... ale tylko głośno myślę.

pozdrawiam

Zetoxa 07.12.2004 08:35

... obawiam się (jak Morris), że bracik bawił się jednym z tych "cud" tweakerów, których się namnożyło sporo i coś kliknął i ... jest jak jest, nie masz obrazu systemu do przywrócenia ?

Loczek 07.12.2004 10:54

Nie nie mam obrazu do przywrocenia :( kuzwa !!! Skoro podobno bawil sie twakerem to moze podpowieciec jakim mozna to naprawic ??

baliczek 07.12.2004 11:02

Ad-aware SE Personal 1.05 - u mnie pomoglo aczkolwiek problem mialem zleksza inny ale tez systemdziwnie sie zachowywał

Posłany 07.12.2004 11:29

Może zobacz jakie tłikery są zainstalowane ;) A jak nie to gościa[brata] do ściany i wyciągać informacje [joke] ;)

Swoją drogą gdzies w rejestrze muszą być ustawienia odnosnie pokazywania plików... A zresztą - zainstaluj jakiegoś tłikera z wieloma opcjami - to opcja ukrytych plikow tam bedzie raczej ;)

szunaj 07.12.2004 11:35

Spubuj Total commanderem tam jest opcja pokaż pliki ukryte i działa niezależnie od Opcji folderów chociarz nie jestem 100% pewien jak działa jerzeli ktoś użył Tweakera

imola 07.12.2004 11:54

Cytat:

Napisany przez Loczek
Mam nietypowy problem. Podczas mojej nieobecnosci komputerem zajmowal sie mlodszy brat. Dzisiaj chcialem otworzyc ukryty katalog. Wchodze w Opcje folderow w panelu sterowania, a tam na liscie w zakladce Widok nie ma pozycji Pokaz ukryte pliki i foldery. Wchodze wiec na dysk c: klikam na pasku Narzedzia a tam tylko mapuj dysk sieciowy, Odlacz dysk sieciowy i synchronizuj. Pomozcie bo ja nie mam pojecia co jest grane.

A jaki masz sytem? W 2000 w panelu sterowania jest ikonka "opcje folderów" i tam w zakładce widok, jest to co w menu rozwijanym z okna dysku, czy też folderu. W XP chyba powinno byc podobnie

Loczek 07.12.2004 13:39

Cytat:

Napisany przez imola
A jaki masz sytem? W 2000 w panelu sterowania jest ikonka "opcje folderów" i tam w zakładce widok, jest to co w menu rozwijanym z okna dysku, czy też folderu. W XP chyba powinno byc podobnie

Imola sek w tym ze jak wejde w Opcje folderow to w zakladce widok nie ma pozycji "Pokaz ukryte pliki i katalogi" !!!

Zetoxa 07.12.2004 13:41

... zainstaluj może Tweak-XP i zadaj mu default'owe ustawienia, może pomoże.

imola 07.12.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Loczek
Imola sek w tym ze jak wejde w Opcje folderow to w zakladce widok nie ma pozycji "Pokaz ukryte pliki i katalogi" !!!

No to próbuj tweakery a braciaszka :boks: :bicz: :worek_tre
A tak na marginesie, co było w tym ukrytym katalogu.... ||

Kris 07.12.2004 13:52

uruchom regedit'a:
Registry Settings
User Key: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced]
Value Name: Hidden
Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)
Value Data: (1 = show hidden, 2 = do not show)

Może pomoże... :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:04.