![]() |
Problem z plikami ukrytymi
Mam nietypowy problem. Podczas mojej nieobecnosci komputerem zajmowal sie mlodszy brat. Dzisiaj chcialem otworzyc ukryty katalog. Wchodze w Opcje folderow w panelu sterowania, a tam na liscie w zakladce Widok nie ma pozycji Pokaz ukryte pliki i foldery. Wchodze wiec na dysk c: klikam na pasku Narzedzia a tam tylko mapuj dysk sieciowy, Odlacz dysk sieciowy i synchronizuj. Pomozcie bo ja nie mam pojecia co jest grane.
|
Czy naprawde nikt nie wie co zrobic zeby bylo dobrze ??
|
Może masz w systemie jakiegoś robala, którego trzeba usunąć lub...
zdolnego brata, któremu musisz pogratulować ;) PS Być może zhackował Ci windę jednym z tych cudownych programików, które wiele potrafią... ale tylko głośno myślę. pozdrawiam |
... obawiam się (jak Morris), że bracik bawił się jednym z tych "cud" tweakerów, których się namnożyło sporo i coś kliknął i ... jest jak jest, nie masz obrazu systemu do przywrócenia ?
|
Nie nie mam obrazu do przywrocenia :( kuzwa !!! Skoro podobno bawil sie twakerem to moze podpowieciec jakim mozna to naprawic ??
|
Ad-aware SE Personal 1.05 - u mnie pomoglo aczkolwiek problem mialem zleksza inny ale tez systemdziwnie sie zachowywał
|
Może zobacz jakie tłikery są zainstalowane ;) A jak nie to gościa[brata] do ściany i wyciągać informacje [joke] ;)
Swoją drogą gdzies w rejestrze muszą być ustawienia odnosnie pokazywania plików... A zresztą - zainstaluj jakiegoś tłikera z wieloma opcjami - to opcja ukrytych plikow tam bedzie raczej ;) |
Spubuj Total commanderem tam jest opcja pokaż pliki ukryte i działa niezależnie od Opcji folderów chociarz nie jestem 100% pewien jak działa jerzeli ktoś użył Tweakera
|
Cytat:
|
Cytat:
|
... zainstaluj może Tweak-XP i zadaj mu default'owe ustawienia, może pomoże.
|
Cytat:
A tak na marginesie, co było w tym ukrytym katalogu.... || |
uruchom regedit'a:
Registry Settings User Key: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced] Value Name: Hidden Data Type: REG_DWORD (DWORD Value) Value Data: (1 = show hidden, 2 = do not show) Może pomoże... :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:04. |