![]() |
Nagrywanie w MODE 2 - problemo
Mam niezły zgryz z nagrywaniem w MODE 2 żeby upchnąć coś więcej niż 702 MB na CD-r.
Główny plik który zamierzam nagrać na CD ma 782,4 MB oraz drugi 17,2 KB czyli na orągło 782,5 MB do nagrania na CD-ka. Wiadomo że normalnie na płyte się tyle nie zmieści, postanowiłem więc wypróbować sposób opisany w CDRinfo.pl o TRYBIE 2 czyli bez korekcji błędów. Wszystko przebiegło OK - przygotowałem programem "mede2cdmakerGUI" obraz płyty ( dokładnie jest to image.bin 898,6 MB). Skąd się wziął taki rozmiar ? - teraz na pewno na CD to się nie zmieści. Pomóżcie bo już nie wiem co robić. |
Obraz BIN zawsze zajmuje więcej niż orginalny(e)/źródłowy(e) plik(i). Wybierz MODE 2 i wypal te pliki (obraz BIN nie jest potrzebny) co chcesz ale pamiętaj żeby użyć dobrego, markowego nośnikia. TYLE.
|
Już próbowałem tak robić: (nero 6.6.0.3) Nowa kompilacja > CD-ROM (ISO), pojedyncza sesja, TRYB 2/XA(do wyboru tryb1 i tryb2/xa),metoda zapisu Disc-At-Once, System plików ISC9660 > przeciągam plik > nagrywaj > ZONK
Na płytce nie ma dostatecznej ...... bla,bla,bla potrzebne 783MB jest 715MB(krótki LeadOut). Czy coś robię źle ? Edit: gdzieś doczytałem że nero niepoprawnie używa trybu MODE 2. Jakiego innego softu użyć żeby to nagrać ? |
OK zapytam inaczej:
Jaki program do nagrywania CD-R(W) najlepiej radzi sobie z MODE 2 (wyłączając NERO x.x). |
Nagrywarka > Nagraj plik obrazu
i żadne mode 2 |
tak tylko ten plik obrazu strasznie urósł (897 MB) i napewno się niezmieści bo jest już mocno ponad 800 MB.
|
co ???
:rotfl: pierwszy raz słysze żeby obraz płyty sam z siebie nabierał wagi :haha: zamontuj ten obraz pod wirtuala a dowiesz się ile tam naprawde jest MB |
Nie urodziłem się wczoraj żeby stwierdzić że nie jest to normalne, dlatego przeprowadziłem proces 2 razy (782,4 MB oraz drugi 17,2 KB czyli na orągło 782,5 MB) programem "mede2cdmakerGUI" i po wszystkim wychodzi 897 MB pliku obrazu > pod Virtual Demonem obraz wygląda normalnie czyli virtualny CD ma 782,5 MB.
Co robię źle i gdzie albo inaczej - z którego piętra wyrzucić kompa za okno ? |
omg
ŻADNYCH MODE 2 w przypadku obrazów w formacie .bin takie rozmiary są naturalne, coś ty tak się uczepił tego Mode 2, dzizz pisałem już, w Nero: Nagrywarka > Nagraj plik obrazu... i jedziesz albo montuj ten obraz do wirtuala, w Nero tworzysz sobie nową kompilacje ISO i dodajesz do niej pliki z napędu wirt. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |