Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-xp-44066/)

stivi 07.12.2004 08:59

Windows XP

Mam taki problem, może ktoś spotkał się z takim i wie jak to rozwiązać?
A mianowicie co jakiś czas pojawia się komunikat o błędzie o treści tej samej tylko
dotyczy różnych programów i np: [pojawił się problem z programem VPlayer.exe i nastąpi
jego zamknięcie itd... ]
Lub znowu [pojawił się problem z programem GG.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ]
albo [pojawił się problem z programem IE.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ]
Dlatego jak widać dzieje się to w różnych sytuacjach i z różnymi programami co mi się dlatego wydaje że jest problem chyba jakiś w systemie a nie z jakimś konkretnym programem.
System operacyjny to Windows XP HOME z Serwice Pack 2
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

nimal 07.12.2004 09:10

masz nasrane w systemiw - czas na reinstal
potem zrob sobie obraz (np ghostem) zeby na przyszlosc miec mozliwosc szybkiego przywrocenia systemu, no i bardziej dbac na sysa
jesli masz bsod'y to spisz jaki sterownik powoduje (jesli masz restatry to wlacz zrzut pamieci zeby zdarzyc spisac) - w ten sposob znajdziesz winnego jesli wystepuje problem sprzetowy
ale raczej masz po prostu zaniedbany sys - jak po reinstalce nie ustani to wtedy beda kombinacje :)
no i nie instaluj kazdego syfu jaki sie nawinia pod reke (np gg to syf, ie to syf, oe to syf, a asa jeszcze gorsze - nav, nsw itd :P )

yahol 07.12.2004 09:15

@Nimal - nie wyrazaj sie!
Reinstal pomaga na wszystko, a moda na format C: nigdy nie zaginie.

A GG - to fakt, syf jakich malo.

nimal 07.12.2004 09:17

sorry - nakupkane brzmi dumniej :>

Mily_ 07.12.2004 09:29

format x: (gdzie x to litera dysku z zainstalowanym windowsem)... i dbaj o system... to nie wysypisko śmieci ani złomowisko...

Zetoxa 07.12.2004 10:03

Cytat:

Napisany przez nimal
...no i nie instaluj kazdego syfu jaki sie nawinia pod reke (np gg to syf, ie to syf, oe to syf, ...

@nimal, o ile IE to trądzik (jak się ładnie wyraziłeś ^_^ ) o tyle OE nie jest taki zły, próbowałem Bacika i ThunderBirda i jakoś nie przypasowały, pozostałem przy Outlook'u bo prosty, listy wysyła i odbiera... i nic mi więcej nie trzeba.

stivi 07.12.2004 10:15

Do nimal :Nie zgodził bym się do końca z ta odpowiedzią.
Te problemy to oczywiście nie napisałem dzieją się u znajomego a nie u mnie. Ja mam zainstalowane te " syfy" G-G i miliony ludzi, a ie i tak musi być gdyż jest to program systemowy. A u mnie pomimo tego nie wyskakują te komunikaty.
Komputer tamten ma dopiero miesiąc i nie miał jeszcze internetu.
Napisać żeby zrobić format to najprościej.
A jeżeli to problem sprzętowy?
To cała robota mam tu na myśli instalacje itd może być na marne nie wspomne o zmarnowanym czasie.

nimal 07.12.2004 10:17

Ty jestes na tyle swiadomym uzytkownikiem zeby dac sobie rade z takim paskudem jak oe, ale wiekszosc ludzi zainstaluje (albo juz ma) i uzywa - nie wie co to dziura (tzn wie ale z czym innym kojarzy :> ), imho tb! jest prostszy a skuteczniejszy, ale jak kto woli :)

stivi - jesli sprzetowy to napisalem co i jak - najpierw zobacz czy jakis sterownik powoduje problem, potem bedziemy myslec
ie musi byc - ale nie musi byc uzywane, gg korzysta z silnika ie wiec muli strasznie i powoduje zagrozenie, dodatkowy soft powoduje dodatkowe obciazenie... szczegolnie ze stajani norton... wiec tylko radze unikac

woitas 07.12.2004 10:44

a mnie się wydaje, że problem leży w samym windows.
wcześniej miałem zainstalowane te same programy i nie działo się nic.
teraz co jakiś czas mam to, o czym pisał stivi.
wcześniej był xp z instalowanym sp2, a teraz mam xp ze zintegorwanym sp2 :P

yahol 07.12.2004 11:07

To, ze Windows ma miesiac - to nic nie znaczy.
Wiekszosc takich komunikatow, wiekszosc - nie wszystkie, sa spowodowane bledami w rejestrze.
Warto, jak pisal Nimal, patrzec jaki to blad jest przyczyna i dopiero wyciagac wnioski.
A reinstal -serio-pomaga na wszystko. Sam sprawdzilem - wielokrotnie :D

woitas 07.12.2004 11:16

pomaga, tylko komu się chce - mi nawet z ghosta się nie chce :P

stivi 07.12.2004 11:20

Do yahol :Takich bzdur to mi nie pisz że reinstal pomaga na wszystko bo komputer mam nie od dziś.
Jak bedziesz miał uszkodzone pamięci, karte graficzną lub na przykład problem z konfiguracją sprzetową, to reinstaluj kompa do samej śmierci !?

Posłany 07.12.2004 11:27

Tja - mi jak padł RAM to co chwile miałem BSOD'y :D Później wogóle się Windows nie włączał. Linux co prawda działał ale po jakimś czasie łapał zwisa :) I w ten sposób pozostałem tylko ze 192MB RAM ;(

a co do programów:
gg sux -> miranda rulez
ie sux -> opera rulez | firefox też niczewo sobie ;)
oe sux -> TheBat! rulez
microsoft sux ( :D ) -> *nix r00x ;) [to akurat moze nie na temat bo o Windzie temat jest]

A co do reinstall to łątwo można sprawdzić czy wina kompa - jak się instalator windowsa będzie wywalał to nie ma wątpliwości :P ;)

yahol 07.12.2004 12:52

Cytat:

Napisany przez stivi
Do yahol :Takich bzdur to mi nie pisz że reinstal pomaga na wszystko bo komputer mam nie od dziś.
Jak bedziesz miał uszkodzone pamięci, karte graficzną lub na przykład problem z konfiguracją sprzetową, to reinstaluj kompa do samej śmierci !?

Widzisz, to nie jest moj problem, dlatego, ze ja ZAWSZE wiem kiedy mam uszkodzona grafike albo RAM!!!
A co do bzdur - ja jestem znany z tego, ze pisze bzury (jest juz pozno - pisze bzdury, spiewa o mnie Kora :D) a jak ci nie pasuje, nie stosuj sie.
Ja na wszelki wypadek, aby uniknac kolejnych posadzen, przestane pisywac w twoich topicach.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28.