![]() |
1633 i dvd z plikami avi
witajcie
mam nastepujacy problem podczas nagrywania na plyty dvd-r(platinum) na liteon 1633s plikow z filmami avi (wchodzi 6 filmow o pojemnosci okolo 700 mb), jeden z filmow jest nieczytelny - to znaczy nie mozna go odtwozyc, zdazylo mi sie to juz na 3 plytach. Patrzac na spodnia strone polyty to pawein jej obszar blizej srodka ma jakby inna barwe, najpierw mialem bios bsok a tera bsor i ciagle to samo jakies sugestie (wypalalem w nero) |
1. zmiana softu
2. wypalanie na plytkach +R 3. markowych plytkach TDK, verbatim, platinum +R 4. moze zmniejszenie predkosci nagrywania litki niezbyt lubia minusy P.S. najwazniejsze CZYTANIE FORUM |
no to jakim programem wypalac
|
np. winOnCD
ale tak naprawde to sprawdz na innych nosnikach i nie przepaj DVD ;) |
U mnie na ten przyklad 1633 kaszanil wszelkie plyty Platinum, zarowno - jak i + - przy predkosci 8x (bez wzgledu na wersje firmware'u). Przy 4x + sie nagral calkiem ladnie (- nie nagrywalem po zmianie egzemplarza nagrywarki).
|
Ja mam podobnie - Lite-On nie wypalił mi Platinum DVD-RW. :mruga:
|
Witam wszystkich! :welcom:
Po wgraniu biosu BS41, mój Litek pali + i - Platinium bez problemu przy prędkości 8x! :spoko: Testy wypalonych w ten sposób płyt w Kprobe są praktycznie idealne! :jupi: Nawet na Esperanzach daje rade. Nagrywam też w Nero i wszystko jest o.k. :spoko: A może trafił mi się jakiś "popsuty" egzemplarz Litka, bo na prawdę działa dobrze! ^_^ |
Dołączam sie do opinii kolegi wyżej, też wgrałem bios BS41, płytki palą sie lepiej... Zarówno + jak i -, ale wyższą poprawę widać w przypadku minusów...
Ja natomiast dodam tylko tyle, że na tym biosie nagrywają sie ładnie te "tandetne płytki HAWK DVD+R - widziane jako verbatim (za 1,5 zł w pudełku)"... Nagrałem kilka filmów i u wszystkich sąsiadów czyta bez problemu i bez błędów... (Te odtwarzacze stacjonarne to m.in. grundig, thomson, samsung i lg)... Jak narazie zostaje przy biosie BS41, pozdrawiam... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:30. |